Ξανα-ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια ενώ το “μαύρο” στην ενημέρωση από την Περιφέρεια συνεχίζεται

Συντάκτης Νewsroom 18 Ιουνίου, 2013 19:25

Ξανα-ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια ενώ το “μαύρο” στην ενημέρωση από την Περιφέρεια συνεχίζεται

Από τις ιστοσελίδες και τα ανώνυμα ιστολόγια, τα οποία λειτουργούν ως ανεπίσημο γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πληροφορούμαστε ότι ξεκίνησαν (προφανώς ξανά!!!) οι αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Ήδη στο κοντινό παρελθόν ο Περιφερειάρχης ΑΜΑΘ είχε πληροφορήσει το κοινό – από τα ανωτέρω μέσα – ότι είχαν ξεκινήσει οι ψεκασμοί στην Χρυσούπολη και θα ακολουθούσε και η Π.Ε. Έβρου.

Σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι : “Δεκτή έγινε από το αρμόδιο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για τη σύμβαση της καταπολέμησης των κουνουπιών.


Μετά την αρχική ακύρωση της σύμβασης του διεθνούς διαγωνισμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών, που καθυστέρησε το πρόγραμμα κατά ένα μήνα, η προσφυγή της Περιφέρειας έγινε δεκτή και οι ψεκασμοί ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Η σύμβαση που εγκρίθηκε πλέον οριστικά είναι διετής και δεν θα χρειαστεί καμία διαδικασία για τους ψεκασμούς της επόμενης χρονιάς. Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, είναι η πρώτη περιφέρεια στην χώρα, όπου ξεκινά ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών”.

Για την ενημέρωση μας επικαλούμαστε τα ανωτέρω μέσα, καθώς το επίσημο γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του κ. Γιαννακίδη και της παρέας του, εδώ και αρκετό καιρό, έχει επιλέξει να εξαιρέσει το Ράδιο Έβρος από την λίστα παραληπτών των ηλεκτρονικών του μηνυμάτων με τα οποία οφείλει να ενημερώνει για τις δραστηριότητες της Περιφέρειας τα νόμιμα – τουλάχιστον – Μ.Μ.Ε., τα οποία με την σειρά τους έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τους πολίτες μέσα από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές τους εκπομπές. Η Διοίκηση της Περιφέρειας ενδεχομένως έχοντας πλήρη άγνοια για αυτήν την ενέργεια (παράλειψη) του Γραφείου Τύπου – αν και υπήρξε διαμαρτυρία από την πλευρά μας σε θεσμικό παράγοντα – οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα το κενό που έχει δημιουργηθεί στην ενημέρωση των πολιτών του Έβρου και κυρίως του Β. Έβρου, όπου το Ράδιο Έβρος επί 24 ολόκληρα χρόνια ενημερώνει τους πολίτες έγκυρα κι αντικειμενικά τόσο για την τοπική όσο και για την εσωτερική επικαιρότητα.

Καλούμε τον κ. Γιαννακίδη να μας αναφέρει : α) ποιοι και με ποια ιδιότητα στελεχώνουν το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, β) ποια είναι η σχέση εργασίας με την Περιφέρεια και γ) ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ξαφνικά ο σταθμός μας με 24χρονη πορεία στην ενημέρωση του ακριτικού μας λαού απαλείφθηκε από την λίστα παραληπτών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 


Συντάκτης Νewsroom 18 Ιουνίου, 2013 19:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV