Ξάνθη: Κράτησε όμηρο τον ηλικιωμένο που λήστεψε για τρίτη φορά!

Συντάκτης Νewsroom 19 Μαΐου, 2020 09:45

Ξάνθη: Κράτησε όμηρο τον ηλικιωμένο που λήστεψε για τρίτη φορά!

Ο δράστης είχε γρονθοκοπήσει το θύμα, τον είχε απειλήσει με μαχαίρι και κατσαβίδι και του είχε αρπάξει τις οικονομίες του και διάφορα έγγραφα

Για τρίτη φορά μέσα στους τελευταίους δυόμισι μήνες λήστεψε έναν ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του στην Ξάνθη ένας σεσημασμένος Έλληνας κακοποιός ο οποίος μάλιστα, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, δεν δίστασε να τον κρατήσει σε ομηρία στο εσωτερικό του σπιτιού απειλώντας να τον σκοτώσει!

Ο δράστης -που έχει παρελθόν στις ληστείες- είχε ήδη εισβάλει την 1η Μαρτίου και στις 30 Απριλίου στο σπίτι του ίδιου ηλικιωμένου, τον οποίο φαίνεται πως είχε βρει εύκολο θύμα! Και στις δυο περιπτώσεις, τον είχε γρονθοκοπήσει, τον είχε απειλήσει με μαχαίρι και κατσαβίδι και του είχε αρπάξει τις οικονομίες του και διάφορα έγγραφα, προκαλώντας και ζημιές στο σπίτι!


Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ο ληστής διέρρηξε για μια ακόμη φορά το σπίτι του ηλικιωμένου και απαίτησε με απειλές και με τη χρήση βίας να του δώσει χρήματα! Ωστόσο, οι περίοικοι άκουσαν τις κραυγές του θύματος και ειδοποίησαν την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να φτάσουν άνδρες της Ασφάλειας. Μόλις τους είδε, ο κακοποιός αρνήθηκε να παραδοθεί και κράτησε όμηρο τον ηλικιωμένο.

Όμως, τελικά δεν απέφυγε τις χειροπέδες και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για ληστεία τετελεσμένη και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη κατακράτηση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

https://www.protothema.gr/


Συντάκτης Νewsroom 19 Μαΐου, 2020 09:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV