Ν. Νικολαΐδης: “Χωρίς πρόσθετα μέτρα το σημερινό άνοιγμα των σχολείων”

Συντάκτης Νewsroom 11 Ιανουαρίου, 2021 19:59

Ν. Νικολαΐδης: “Χωρίς πρόσθετα μέτρα το σημερινό άνοιγμα των σχολείων”

Για την σημερινή επιστροφή στα θρανία και στην δια ζώσης διδασκαλία για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας Νίκος Νικολαΐδης

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε 10 μήνες που η κυβέρνηση δίνει εντολή για άνοιγμα των σχολείων τόνισε ο κ. Νικολαΐδης χωρίς να ενημερώσει ωστόσο τους εκπαιδευτικούς για κανένα νέο μέτρα παρά όσα ίσχυαν πριν το κλείσιμο λόγω πανδημίας “ανοίγουμε με τις ίδιες συνθήκες που είχαμε όταν κλείσαμε“.

Την ανησυχία επίσης πως η ελλιπής προετοιμασία και συνεισφορά του υπουργείου θα φέρει στο ίδιο ακριβώς σημείο τα σχολεία και νέο κλείσιμο εξέφρασε ο πρόεδρος του συλλόγου προσθέτοντας πως υπάρχει έκδηλη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα. Παράλληλα έκανε ξεκάθαρο πως η τηλεκπαίδευση δεν αντικαθιστά την δια ζώσης εκπαίδευση ωστόσο τόνισε πως η ηγεσία του υπουργείου δεν ακούει τις ενώσεις των καθηγητών και τα όσα σημειώνει για το θέμα όπως το μεγάλο ζήτημα της μη μείωσης των τμημάτων τα οποία λειτουργούν με 20 και 25 παιδιά.


Τέλος για την περιοχή ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε πως τεστ γίνονται στους εκπαιδευτικούς με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο βρέθηκε σήμερα στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας αποκλειστικά για αυτό τον λόγο, ωστόσο εξήγησε ότι παρότι αποτέλεσε αίτημα των εκπαιδευτικών δεν αρκεί.


Συντάκτης Νewsroom 11 Ιανουαρίου, 2021 19:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV