Ν. Κεραμέως από τον Έβρο για τα θέματα παιδείας στον νομό και με μηνύματα στήριξης στους ακρίτες

Συντάκτης Νewsroom 5 Μαρτίου, 2020 20:31

Ν. Κεραμέως από τον Έβρο για τα θέματα παιδείας στον νομό και με μηνύματα στήριξης στους ακρίτες

Στα πλαίσια της σημερινής της επίσκεψης στον νομό η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ για τον σκοπό της επίσκεψής της στην περιοχή, τα όσα κατέγραψε ενώ απάντησε και σε ερωτήματα που απασχολούν την περιοχή αλλά και την χώρα το τελευταίο διάστημα

Επισκεπτόμαστε σήμερα εκπαιδευτικές μονάδες σε όλο τον νομό και μονάδες που καλύπτουν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης” ανέφερε ξεκινώντας την συζήτηση η κ. Κεραμέως η οποία επισκέφθηκε σήμερα σχολεία σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα και Ρίζια. “Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στην ακριτική Ελλάδα. Η χώρα μας υφίσταται μια ασύμμετρη απειλή, είμαστε εδώ λοιπόν για να στείλουμε ένα μήνυμα στήριξης τις κρίσιμες αυτές ημέρες αλλά βεβαίως και σε κάθε περίπτωση, η ακριτική Ελλάδα έχει τις δικές τις δυσκολίες, είμαστε εδώ για να καταγράψουμε προβληματισμούς, ανησυχίες, σκέψεις και προτάσεις για το πως θα βελτιώσουμε συνολικά την παρεχόμενη εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες” είπε εξηγώντας τους σκοπούς της επίσκεψής της στον Έβρο.

Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως στα σχολεία που επισκέφθηκε συνομίλησε με καθηγητές αλλά και με μαθητές, τονίζοντας πως μαζί με τους γονείς, συνιστούν τους τρεις καίριους παράγοντες οι οποίοι ζουν εκ των έσω στην καθημερινότητά τους τα προβλήματα και τις προκλήσεις της εκπαίδευσης “είμαι εδώ για να συνομιλήσω μαζί τους να καταγράψω σκέψεις που έχουνε καθώς βρισκόμαστε και προ των πυλών σημαντικών αλλαγών στην εκπαίδευση“.


Επιπρόσθετα η Υπουργός μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ έκανε λόγο για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση οι οποίοι ξεκίνησαν για την ειδική αγωγή με την υπογραφή από πλευράς της των πρώτων 1.041 διορισμών. Ακόμη ολοκληρώνοντας την επίσκεψη της σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί μίλησε για τις πάρα πολύ μεγάλες προκλήσεις ενώ ανέφερε πως η κυβέρνηση “ενέκρινε τα περισσότερα ολιγομελή τμήματα που έχουν εγκριθεί τα τελευταία χρόνια” με σκοπό την στήριξη περιοχών όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τμήματα του οποίου επισκέφθηκε σήμερα “μέριμνα μας είναι να ενισχύσουμε και τα περιφερειακά τμήματα γιατί επιτελούν μια πάρα πολύ σημαντική λειτουργία“. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Σχολή Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου και τα σενάρια περί μεταφοράς της η Υπουργός δήλωσε πως μελετάται συνολικά το θέμα μετά τις αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη από την προηγούμενη κυβέρνηση: “εμείς έχουμε ενισχύσει την αρχή η οποία είναι επιφορτισμένη ακριβώς και με αυτήν την αποστολή δηλαδή καίριες εισηγήσεις αναφορικά με την διαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, και να προσθέσω πως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον καίριο ρόλο αυτής της αρχής αναφορικά με το ποια πανεπιστημιακά τμήματα ιδρύονται, ποια εξυπηρετούν πανεπιστημιακές ανάγκες και που όλα αυτά λοιπόν θα γίνονται με συνολικό σχεδιασμό κατόπιν εισήγησης της εθνικής αρχής ανώτατης εκπαίδευσης και στην βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων“. Το θέμα, εξήγησε η κ. Κεραμέως, έχει ήδη φτάσει στην εθνική αρχή ανώτατης εκπαίδευσης, είναι ήδη υπό μελέτη και αναμένεται το προσεχές διάστημα να έχουμε εξελίξεις.

Αναφορικά με το κλείσιμο σχολείων λόγω κορονοϊού η Υπουργός δήλωσε πως ακολουθούν τις οδηγίες των πλέον αρμοδίων για το θέμα (λοιμωξιολόγων, επιδημιολόγων και του ΕΟΔΥ) που είναι οι πλέον αρμόδιοι για να υποδείξουν πότε πρέπει να κλείνουν σχολεία και εκπαιδευτικές δομές.

Τέλος η Υπουργός Παιδείας εξέφρασε την συμπαράστασή της στους κάτοικους του Έβρου για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στα σύνορα τις τελευταίες ημέρες ενώ πρόσθεσε “είμαι εδώ για να ακούσω και να καταγράψω σκέψεις και προτάσεις όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας με σκοπό να εξεταστούν και να συμπεριληφθούν στο πλαίσιο της συνολικής αναμόρφωσης της εκπαιδευτικής πολιτικής που ετοιμάζουμε“.

Ακούστε αναλυτικά το όσα είπε σήμερα στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως:

Κεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ


Συντάκτης Νewsroom 5 Μαρτίου, 2020 20:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV