Ν. Γεωργιάδης: “Απογοητευτική” η κατάσταση στην εστίαση της Αλεξανδρούπολης – Γιατί μπήκε “λουκέτο” σε εννέα καταστήματα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Νοεμβρίου, 2021 07:36

Ν. Γεωργιάδης: “Απογοητευτική” η κατάσταση στην εστίαση της Αλεξανδρούπολης – Γιατί μπήκε “λουκέτο” σε εννέα καταστήματα

Για την επιβολή προσωρινού λουκέτου σε εννέα καταστήματα εστίασης της Αλεξανδρούπολης μέσα στο Σαββατοκύριακο για παράβαση των υγειονομικών διατάξεων κάνει λόγο η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου με ανακοίνωσή της. Για το θέμα μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” το πρόβλημα προέρχεται από το τελευταίο ΦΕΚ που αφορά τους εξωτερικούς χώρους για την εστίαση καθώς οι επαγγελματίες της εστίασης θεωρούν πως αυτά που περιγράφει δεν μπορούν να τηρηθούν σε μία περιοχή με τις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο Έβρος. Επιπρόσθετα ανέφερε και το ζήτημα του ύψους του ανεμοθραύστη, που ορίζει η νομοθεσία για τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης και η διαφορά κάποιων εκατοστών στο ύψος τους δεν έχει σχέση με την διασπορά του κορωνοιού.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης ανέφερε πως οι καταστηματάρχες εστίασης στην Αλεξανδρούπολη τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας για την πανδημία και οι 9 παραβάσεις που επιβλήθηκαν σε καταστήματα εστίασης αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν εξαιτίας αυτού του ΦΕΚ, καθώς μέχρι τώρα οι επαγγελματίες εστίασης στην πόλη δεν είχαν σημειώσει παραβάσεις. “Οι ανεμοθραύστες δεν ήταν στο επιτρεπόμενο όριο” ήταν η παράβαση που εντόπισαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με αποτέλεσμα 9 καταστήματα να βρεθούν με προσωρινό λουκέτο εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.


Το ξαναλέω και το τονίζω: δεν μπορεί η Αλεξανδρούπολη, η Φλώρινα, η Καστοριά να έχει τα ίδια μέτρα σε εξωτερικούς χώρους με την Κρήτη, την Αθήνα, την Πάτρα είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα… Τα περισσότερα καταστήματα έτσι όπως είναι η κατάσταση λειτουργούν Παρασκευή, Σάββατο. Τις υπόλοιπες μέρες δυστυχώς δεν είναι σε θέση οι περισσότεροι να βγάλουν καν τα έξοδά τους, άρα λειτουργώντας Παρασκευή και Σάββατο συντηρούμε και όλη την υπόλοιπη εβδομάδα” εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας παράλληλα πως την Τετάρτη έρχονται νέα μέτρα για την εστίαση, ενώ είναι φανερό από τα τελευταία κρούσματα το πρόβλημα της διασποράς δεν προέρχεται από την εστίαση.

Για την πιθανότητα λήψης αυστηρότερων μέτρων και περιορισμών ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως δεν θα αντέξουν οι καταστηματάρχες κυρίως ψυχολογικά: “Δεν σας κρύβω ότι τα περισσότερα καταστήματα στην Αλεξανδρούπολη έχουν βάλει ήδη πωλητήριο, έχουν αλλάξει χέρια κάποια μαγαζιά, έχουμε δύο μαγαζιά στην παραλιακή που έχουν κλείσει και τα περισσότερα πωλούνται όχι από θέμα μόνο οικονομικό, από θέμα ψυχολογίας” λέγοντας πως η κατάσταση για τον κλάδο “δεν είναι απλά δύσκολη, είναι απογοητευτική“.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως το Σωματείο Εστίασης της Αλεξανδρούπολης την Κυριακή κατεβαίνει στην Αθήνα με σκοπό να κάνουν κάποιες συζητήσεις για το θέμα ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Τρίπολη λαμβάνει χώρα το Πανελλήνιο Συνέδριο Εστίασης, το οποίο φέτος έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή, και πλέον ελπίζουν ότι θα παρθούν εκεί κάποιες αποφάσεις σε σύμπνοια με τους επαγγελματίες εστίασης όλης της χώρας, με σκοπό την αλλαγή της κατάστασης για τον κλάδο.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου:

Οι ‘’ εγκληματίες΄΄ της εστίασης “χτύπησαν” πάλι στην πόλη μας… 9 λουκέτα  για 7 μέρες και 2 αυτόφωρες διαδικασίες για μουσική σε ένα Σαββατοκύριακο !!!
Ο κλάδος που απ’ ότι φαίνεται θεωρείται΄΄υπεύθυνος΄΄  για την πορεία της πανδημίας πληρώνει ακριβά το τίμημα στην πόλη μας καθώς υπολογίζονται σε χιλιάδες ευρώ οι ζημιές των επιχειρήσεων. Σε αυτό προστίθεται και το καθόλου αμελητέο για τις μέρες μας πως πάνω από 100 εργαζόμενοι μένουν χωρίς μεροκάματο για 7 ημέρες!
Ένα ΦΕΚ το οποίο δεν μπορεί να τηρηθεί στην περιοχή μας καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν εκτός και αν οι ειδικοί θέλουν  με μπροστάρηδες εμάς να τιμωρήσουν τους ανεμβολίαστους που θέλουν να πιούν τον καφέ του, το ποτό τους ή να γευματίσουν.
Η Μύκονος της Βορείου Ελλάδος απ΄ ότι φαίνεται Αλεξανδρούπολη με την μουσική πολλών ντεσιμπέλ τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις πρωινές ώρες ( 23.00) ενοχλεί κάποιους συμπολίτες μας… ( Τους ενοχλεί άραγε;;;;)
Ας αναλογιστούν λοιπόν όλοι το κόστος καταστροφής των καταστημάτων ,των υπαλλήλων της πόλης μας καθώς ο κύκλος εργασιών 7 ημερών είναι τεράστιος και οι αυξήσεις προϊόντων και υπηρεσιών τρέχουν με 80% για τους επαγγελματίες.
Ως πότε θα αντέξουμε Κύριοι;
Ως πότε θα κάνουμε υπομονή;
Καλούμε τους τοπικούς Βουλευτές του Νομού μας να πάρουν θέση για όλη αυτή την κατάσταση. Να κάνουν γνωστό στους ειδικούς  τις ιδιαιτερότητες  της περιοχής μας αλλά και ότι η μουσική δεν έβλαψε κανέναν!!!
ΥΓ1. Ενημερώνουμε τους ειδικούς ότι καλό είναι τα  ΦΕΚ  να μην είναι οριζόντια για όλη τη χώρα έχοντας ως μπούσουλα πχ την Αττική και την Κρήτη καθώς οι καιρικές συνθήκες και ο όγκος του κόσμου που επισκέπτονται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  είναι λιγότερος στην περιοχή μας . Άλλωστε ο Κύριος  Άδωνης Γεωργιάδης συνεχώς ανακοινώνει ότι δεν θα ξανά βγουν οριζόντια μέτρα.
ΥΓ2. Με την παρούσα ανακοίνωση διαμαρτυρόμαστε έντονα για την τραγική νομοθεσία περί Covid για τους εξωτερικούς χώρους καθώς  με τις υπάρχουσες κατασκευές δεν έχουμε κλειστούς εξωτερικούς χώρους αφού περιμετρικά αερίζονται και η δουλεία μας είναι να εξυπηρετούμε όλο τον κόσμο. Ο διαχωρισμός των πολιτών δεν αφορά την εστίαση!!!
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΒΡΟΥ


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Νοεμβρίου, 2021 07:36

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV