Ν. Βύσσα: Ζητούν πλήρη λειτουργία του Ιατρείου – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή

Συντάκτης Νewsroom 12 Νοεμβρίου, 2021 18:57

Ν. Βύσσα: Ζητούν πλήρη λειτουργία του Ιατρείου – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Βύσσα για την λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Νέας Βύσσας την Κυριακή 14 Νοέμβρη και ώρα 11:00 π.μ. μπροστά από το Ιατρείο της Νέας Βύσσας. Αιτία της διαμαρτυρίας είναι η απόφαση αναστολής λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων με σκοπό το προσωπικό να ενισχύσει τα νοσοκομεία λόγω της πίεσης της πανδημίας, απόφαση που έχει αναστατώσει τις τοπικές κοινότητες του Έβρου.

Ο Γιάννης Μαργαριτίδης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα”, μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά το πρωί της Κυριακής. Ο κ. Μαργαριτίδης τόνισε την σοβαρότητα και αναγκαιότητα της λειτουργίας ενός ιατρείου για την Πρωτοβάθμια Υγεία πόσο μάλλον σε καιρό πανδημίας, σε μία περιοχή ακριτική, με πολλούς κατοίκους, συνταξιούχους και εργαζομένους, όπως η Ν. Βύσσα, που χωρίς ιατρείο πρέπει να μετακινηθούν σε πόλεις ή να απευθύνονται σε ιδιώτες ιατρούς αυξάνοντας την οικονομική επιβάρυνση για κάτι τόσο βασικό όπως η υγεία.


Παρά τις τελευταίες πληροφορίες που έκαναν λόγο για αλλαγή της απόφασης του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη για την αναστολή λειτουργίας και αντ’αυτού λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων μία – δύο ημέρες την εβδομάδα με σκοπό την υπόλοιπη εβδομάδα οι γιατροί να ενισχύουν τα νοσοκομεία, ο κ. Μαργαριτίδης δήλωσε πως δεν τους ικανοποιεί μια τέτοια απόφαση και επιμένουν πως το ιατρείο της Ν. Βύσσας πρέπει να λειτουργεί κανονικά καθημερινά.

Την στήριξή τους στην διαμαρτυρία έχουν ήδη εκδηλώσει φορείς και σύλλογοι της Βύσσας όπως επισήμανε ο κ. Μαργαριτίδης καλώντας με την σειρά τους τους πολίτες να δώσουν το παρών την Κυριακή ενώ την στήριξή της στην διαμαρτυρία δήλωσαν και άλλοι φορείς της περιοχής, μεταξύ αυτών και η Β ΕΛΜΕ Έβρου με σχετικές ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νέας Βύσσας:

Κάτω τα χέρια από τα Περιφερειακά Ιατρεία
Κυριακή 14 Νοέμβρη ώρα 11:00 π.μ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Βύσσα. Μπροστά στο Ιατρείο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Νέας Βύσσας, θεωρεί ανάλγητη και επικίνδυνη για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων της υπαίθρου την απόφαση της κυβέρνησης, να αναστείλει τη λειτουργία των περιφερειακών Ιατρείων μέχρι το τέλους του χρόνου σε μια περίοδο όπου οι ανάγκες της περιοχής σε υγειονομική περίθαλψη έχουν αυξηθεί λόγω της πανδημίας.
Συνέπεια αυτής της εξέλιξης είναι η απίστευτη ταλαιπωρία ασθενών κυρίως υπερήλικων και ΑΜΕΑ που χρειάζεται να μετακινούνται και να χρυσοπληρώνουν για την υγεία τους.
Για άλλη μια φορά ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που συνεχώς απαξιώνει το Δημόσιο σύστημα υγείας, μειώνει τα κονδύλια, αρνείται τις προσλήψεις, κλείνει νοσοκομεία, συγχωνεύει κλινικές, κλείνει τα Περιφερειακά ιατρεία… και όλα αυτά για να παραδώσει το χρυσοφόρο κύκλωμα της Υγείας στους ιδιωτικούς ομίλους.
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση δεν μας παίρνει άλλο, πρέπει να αντιδράσουμε. Με το σύνθημα:

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ»
Και επειδή με την υγεία δεν πρέπει να παίζουμε

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους φορείς της Νέας Βύσσας και όλους τους συγχωριανούς μας, άνδρες και γυναίκες, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

την Κυριακή 14 Νοέμβρη και ώρα 11:00 π.μ.
( με όλα τα υγειονομικά μέτρα , μάσκες , αποστάσεις κλπ)
Για να στείλουμε παντού το μήνυμα « ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ».
Η κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω την απόφασή της και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό και κατάλληλα εξοπλισμένα, τα περιφερειακά Ιατρεία.

Η Υγεία είναι αγαθό, όχι εμπόρευμα

Διεκδικούμε

Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Να στελεχωθούν όλες οι δημόσιες δομές, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, ΕΚΑΒ με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό και εξοπλισμό με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.


Συντάκτης Νewsroom 12 Νοεμβρίου, 2021 18:57

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV