Ντόλιος: Το θέμα με τα τυχερά παιχνίδια έχει πάρει διαστάσεις μεγαλύτερες της πραγματικότητας

Συντάκτης Νewsroom 11 Απριλίου, 2011 12:05

Να υποβαθμίσει την απόφαση των βουλευτών του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία να ζητήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ για τα τυχερά παιχνίδια επιχείρησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος μιλώντας στο ΣΚΑΪ τη Δευτέρα.  «Κατ’ αρχήν θεωρώ από τις πληροφορίες ότι το θέμα έχει πάρει διαστάσεις μεγαλύτερες της πραγματικότητας. Θα επανέλθει εκτιμώ το νομοσχέδιο με κάποιες διαφοροποιήσεις, ώστε να υπάρχει συμφωνία μεταξύ του κ. Παπακωνσταντίνου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» ανέφερε.


Ο κ. Ντόλιος διέψευσε δε ότι τα κυβερνητικά στελέχη αγνοούν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να καταθέσουμε νομοσχέδιο αν δεν συζητήσουμε πρώτα με τον αρμόδιο ΚΤΕ (Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας)» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τις όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης. «Το διακύβευμα είναι οι ταχύτητα που θα ληφθούν οι μεταρρυθμίσεις» ανέφερε. Όσον αφορά τα εντεινόμενα σενάρια για εκλογές και ανασχηματισμό τα χαρακτήρισε «υπερβολές». Αναφερόμενος εξάλλου στην έκδοση εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών για την αναλογία «ένα προς πέντε» στο δημόσιο, (μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις) τη χαρακτήρισε καθαρά διαδικαστικό ζήτημα, επισήμανε ότι θα τηρηθεί κατά γράμμα, ενώ πρόσθεσε δυνατότητες ελέγχου του μέτρου είναι «απολύτως υπαρκτές».

Για την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και τις μετατάξεις δήλωσε ότι δεν είναι μείζον ζήτημα η καθυστέρηση ενός μηνός.

Πηγή: ΣΚΑΪ

 

Λίγη ώρα νωρίτερα είχαμε διαβάσει το εξής:

Σε ήττα για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εξελίχθηκε η συζήτηση στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του κυβερνώντος κόμματος για το νομοσχέδιο σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια. Ο υπουργός υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση μετά τις σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για διατάξεις του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων ανοίγει τον δρόμο για την εγκατάσταση 30.000 “κουλοχέρηδων” στην Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση το σχέδιο νόμου, το οποίο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο, επιχειρεί να ρυθμίσει το χώρο των τυχερών παιχνιδιών, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για τη δημοπράτηση αδειών. Σημειώνεται πως στο κείμενο του μνημονίου προβλέπεται η συγκέντρωση 700 εκατ. ευρώ από τις συγκεκριμένες δημοπρασίες.

Ωστόσο το οικονομικό επιτελείο έδειξε να λογαριάζει χωρίς τους βουλευτές που κατά τη συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού τομέα Οικονομικών της περασμένης Πέμπτης εξαπέλυσαν πυρ ομαδόν κατά του νομοσχεδίου και του Γ. Παπακωνσταντίνου. Ενδεικτική της… θύελλας που επικράτησε στη συνεδρίαση ήταν η δήλωση της Βάσως Παπανδρέου “δεν το ψηφίζω”.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποχρεώθηκε να αποσύρει το σχέδιο νόμου και να ενημερώσει για τις εξελίξεις τον πρωθυπουργό που βρισκόταν στην Πολωνία.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

 


Συντάκτης Νewsroom 11 Απριλίου, 2011 12:05

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV