Νιάτα που πήγαν στράφι… στην Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 20 Οκτωβρίου, 2011 08:58

Μετά την προβολή των τεσσάρων ταινιών στα πλαίσια της «Έκτης  εβδομάδας γαλλικού κινηματογράφου στην Ελλάδα» η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης συνεχίζει τις κανονικές προβολές, συγκεκριμένα με την ταινία των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Γιάν Βόγκελ, “Wasted Youth”, παραγωγή: Ελλάδα, 2011, διάρκεια: 94′.  Οι προβολές γίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, με ώρα έναρξης 21.30 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.


Δευτέρα, 24 – Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Wasted Youth –  Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Γιαν Βόγκελ

Ηθοποιοί: Χάρης Μάρκου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Αρτούρ Κιβιλιόβ, Τζέισον Γουάστορ, Μαρία Σκουλά, Σύλλας Τζουμέρκας, Ελλάδα, 2011, διάρκεια: 94′

Μια ενδιαφέρουσα ταινία η οποία καταγράφει την καθημερινή ζωή μια μεγαλούπολης με τα μικρά και μεγάλα της απρόοπτα. Στη μικρή εικόνα του μεγάλου πάζλ που λέγεται σύγχρονη Αθήνα, παρακολουθούμε παράλληλα την καθημερινή ζωή δύο κυρίως ατόμων, του 16χρονου Χάρη και του 40άρη Βασίλη. Ο Χάρης, εκπρόσωπος μιας χαμένης γενιάς (wasted youth), περνά τις μέρες του άσκοπα, διασκεδάζοντας, κάνοντας skateboard με τους φίλους του και αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει γύρω του. Ο Βασίλης είναι ένας αστυνομικός, απογοητευμένος από τη ζωή του, με προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα, που περιφέρεται, από το πρώτο ως το τελευταίο πλάνο, με ύφος καταθλιπτικό, έτοιμος για κάποιο τραγικό ξέσπασμα. Η ταινία έχει μια ζωντάνια και μια φρεσκάδα, στοιχεία που οφείλονται στον τρόπο κινηματογράφησης της ιστορίας και, πάνω απ’ όλα, στη δημιουργία της σωστής ατμόσφαιρας μέσα στην οποία κινούνται τα πρόσωπα.

Το πρώτο μέρος ιδιαίτερα, όπου ο νεαρός Χάρης περιφέρεται με το skateboard σε διάφορα μέρη της πόλης και ο Βασίλης αντιμετωπίζει φίλους και οικογένεια, πριν ανακαλύψουμε πως είναι αστυνομικός, έχουν ωραίο ρυθμό, πλάνα που δίνουν μια πρωτοτυπία στους χώρους και ωραία ατμόσφαιρα που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην εμπνευσμένη φωτογραφία. Οι σκηνοθέτες της ταινίας, Παπαδημητρόπουλος και Βόγκελ, έχουν μια ειλικρίνεια και μια ματιά πολύ πιο προσωπική από άλλους νέους Έλληνες σκηνοθέτες και δείχνουν πως έχουν πολλά να προσφέρουν στην τέχνη του σινεμά.

Κριτική: Ν.Φ. Μικελίδης

 

Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Ώρα:21.30

Εισιτήρια: 6 € κανονικά, 5 € μέλη Κ.Λ.Α.,

3€ φοιτητικά/μαθητικά

 


Συντάκτης Νewsroom 20 Οκτωβρίου, 2011 08:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV