ΝΔ Ορεστιάδας: “Σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό βρίσκεται πλέον η ανεργία”

Συντάκτης Νewsroom 18 Απριλίου, 2011 09:30

Η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Δήμου Ορεστιάδας καταγγέλλει:


“Η ραγδαία αύξηση της ανεργίας διαψεύδει ακόμη και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις, επιβεβαιώνοντας την ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο φόβος, η απόγνωση, η αβεβαιότητα και η εργασιακή ανασφάλεια έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα για τον κόσμο της εργασίας.

Η πολιτική της κυβέρνησης παράγει μόνο «λουκέτα», ανέργους, φτώχεια και υποαπασχολούμενους εργαζόμενους των 400€. Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία και στην απασχόληση απαιτεί την άμεση αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, με στόχο τη δημιουργία νέων και μακροπρόθεσμα βιώσιμων θέσεων εργασίας. Η Στατιστική Υπηρεσία κατέγραψε 756.795 συμπολίτες εκτός αγοράς εργασίας (15.1%) για τον Ιανουάριο του 2011, με το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας να ξεπερνά το 18%.

Η ανεργία βρίσκεται, πλέον, σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Η κοινωνική συνοχή πλήττεται και κοινωνικός ιστός θρυμματίζεται. Τα αδιέξοδα για τη νέα γενιά αυξάνονται, καθώς ένας στους τρείς νέους μας αδυνατεί να βρει μια θέση απασχόλησης και αναγκάζεται στην εργασιακή περιπλάνηση και τη μετανάστευση. Μία στις πέντε γυναίκες βρίσκεται στο εργασιακό περιθώριο, την ώρα που όλο και περισσότεροι 50αρηδες με δυσβάσταχτες οικογενειακές υποχρεώσεις συνωστίζονται στα γραφεία εύρεσης εργασίας. Οι μακροχρόνια άνεργοι αυξάνονται και καλούνται να ζήσουν κάτω από συνθήκες απόλυτης φτώχειας και ανέχειας, αφού δεν λαμβάνουν ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

Η κυβέρνηση, που με την πολιτική της προσέφερε στους εργοδότες εύκολες, μαζικές και φθηνές απολύσεις, οφείλει έστω και τώρα να σκύψει στα προβλήματα των ανέργων και των οικογενειών τους. Ας εγκαταλείψουν τα όποια σχέδια για μείωση του επιδόματος ανεργίας και ας αποφασίσουν έστω και τώρα την επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα για τη μετατροπή του σε επίδομα απασχόλησης.”

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 


Συντάκτης Νewsroom 18 Απριλίου, 2011 09:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV