Να μην καταργηθεί η επιδότηση πρώτης κατοικίας δημοσίων υπαλλήλων στην παραμεθόριο ζητούν Δερμεντζόπουλος, Στυλιανίδης και Κοντός

Συντάκτης Νewsroom 4 Αυγούστου, 2011 08:35

Οι τρεις Θρακιώτες βουλευτές της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κάλεσαν τον Υπουργό κ. Βενιζέλο να αφαιρέσει την επίμαχη διάταξη που αφορούσε τις παραμεθόριες περιοχές από το σχέδιο νόμου αναφέροντας τα εξής:


«Η κατάργηση του μέτρου της επιδότησης για αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας από Δημοσίους Υπαλλήλους που διορίζονται ή μετατάσσονται σε παραμεθόριες περιοχές που επιχειρείται από την Κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου «Τροποποίηση συνταξιοδοτικής νομοθεσίας Δημοσίου – Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και δημοσιονομική εξυγίανση», που συζητείται στη Βουλή, έχει έντονα αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα, επιτείνει το μαρασμό της υπαίθρου, κυρίως όμως αναιρεί τους εθνικούς σκοπούς που επέβαλαν τη θεσμοθέτηση του, που ήταν η πληθυσμιακή ενίσχυση των περιοχών αυτών.

Παράλληλα προκαλεί ένα επιπλέον πλήγμα στον κατασκευαστικό τομέα των περιοχών αυτών, που αποτελούσε την ατμομηχανή για την γενικότερη ανάπτυξη τους, όπως επίσης οδηγεί και σε κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το μέτρο θεσμοθετήθηκε, για πρώτη φορά, με το νόμο 1943/1991 όπως και με τους νόμους 2085/1992 και 3320/2005 των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Καλούμε, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε.Βενιζέλο, να αφαιρέσει άμεσα τη σχετική διάταξη από το ανωτέρω σχέδιο νόμου αναλογιζόμενος ότι η ψήφιση της θα προκαλέσει δυσμενέστατες επιπτώσεις στην ανάπτυξη των παραμεθόριων περιοχών, κυρίως όμως στην πληθυσμιακή τόνωση και εθνική ενίσχυση τους.»

 

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΤΕΛΕΙ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΤΗ ΘΡΑΚΗ»

 

Α. Κοντός, Βουλευτής Ν.Ξάνθης

Ε. Στυλιανίδης, Βουλευτής Ν.Ροδόπης

Α. Δερμεντζόπουλος, Βουλευτής Ν.Έβρου

 

Αθήνα, 03-08-2011


Συντάκτης Νewsroom 4 Αυγούστου, 2011 08:35

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV