Να μην αποκλειστούν η κυνηγοί από τη διαδικασία αναθεώρησης της νομοθεσίας για τη θήρα ζητά ο Δερμεντζόπουλος

Συντάκτης Νewsroom 26 Μαΐου, 2011 08:51

Ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνας Μπιρμπίλη με θέμα τον «Αποκλεισμό Κυνηγετικών Οργανώσεων από το διάλογο για την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη θήρα» κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.


Από την πρόσφατη ενημέρωση που έλαβα από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης, αλλά και από άλλους φορείς, διέκρινα έντονη ανησυχία για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει για το φυσικό περιβάλλον, αλλά και για την οικονομική και κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών μια προσπάθεια απαξίωσης της κοινωνίας των κυνηγών και προώθηση περιορισμών της θηρευτικής δραστηριότητας και του έργου των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Ενδεικτικό στοιχείο αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του Υ.Π.Ε.Κ.Α. για την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη θήρα με τη συγκρότηση ομάδας εργασίας, χωρίς τη συμμετοχή της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, παρόλο που ο Νόμος που σήμερα ισχύει στη χώρα μας καθιστά τις κυνηγετικές οργανώσεις θεσμικούς συνομιλητές με το αρμόδιο Υπουργείο για θέματα θήρας, θεσμικό ρόλο τον οποίο πολλές φορές έχει αναγνωρίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έχουν διάφορες δραστηριότητες και δράσεις, όπως η ίδρυση της ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που υλοποιούνται με αποκλειστικά δικούς τους πόρους, γεγονός που αποτελεί αξιόπιστο στοιχείο για το συλλογικό αίσθημα ευθύνης που διατηρούν έναντι της φύσης και της άγριας ζωής και αποτελεί εχέγγυο για το ρόλο που διαδραματίζουν στον τομέα τους.

Στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία οφείλουμε να αναζητούμε συμμάχους στους σκοπούς και αξιόπιστους συνομιλητές και όχι να προβαίνουμε σε ατελέσφορους αποκλεισμούς που οδηγούν σε διχασμούς και συγκρούσεις.

Ενόψει όλων των ανωτέρω

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός

Εάν προτίθεται να καλέσει τις Κυνηγετικές Οργανώσεις στο διάλογο που πραγματοποιείται για την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη θήρα και να τις συμπεριλάβει στην ομάδα εργασίας, προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να καταθέσουν τις προτάσεις τους.



Συντάκτης Νewsroom 26 Μαΐου, 2011 08:51

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV