Να κηρυχθεί 24ωρη απεργία στις 10 Φεβρουαρίου ζητά το ΠΑΜΕ

Συντάκτης Νewsroom 24 Ιανουαρίου, 2011 10:53

Ακολουθεί δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ Έβρου:


“Η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Έβρου κατέθεσε  την παρακάτω αίτηση προς το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Έβρου.

 

ΑΙΤΗΣΗ

Προς το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Έβρου, τον πρόεδρο και γραμματέα του ΔΣ

Θέμα: Έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου για να  κηρύξει 24ωρη  Απεργία στις 10 Φλεβάρη 2011.

 

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση, η ΕΕ εξόπλισαν τους εργοδότες και συνολικά το κεφάλαιο με ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο το επόμενο διάστημα θα το ενισχύσουν με νέα αντεργατικά νομοθετήματα. Η καπιταλιστική κρίση και οι συνέπειές της φέρνουν νέες δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων σε κατάσταση μακροχρόνιας ανεργίας, ένδειας και εξαθλίωσης, ήδη στο νομό μας είναι από τα υψηλότερα ποσοστά σε όλη την Ελλάδα

Το αποτέλεσμα θα είναι ένας ανελέητος πόλεμος χωρίς χρονικό όριο από τους εργοδότες που θέλουν να καταργήσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση, να ρίξουν όσο πιο χαμηλά γίνεται τους μισθούς, τα μεροκάματα και τα στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα σε Ασφάλιση, συντάξεις, υγεία, πρόνοια.  Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σύμφωνα με την κερδοφορία και τα σχέδια των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου, όταν θέλει ο εργοδότης, τις μέρες, τις ώρες που συμφέρει τον εργοδότη, θα αμείβονται όσο θέλει ο εργοδότης.

Όσοι ισχυρίζονται, ότι οι ανατροπές του συνόλου των εργασιακών σχέσεων και η επιστροφή σε μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς επιβάλλονται για να σωθεί η Ελλάδα από τα ελλείμματα και τα χρέη, είναι ψεύτες, υποκριτές και κοροϊδεύουν συνειδητά. Είναι προσχεδιασμένα από χρόνια από την ΕΕ, το ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τώρα τα προωθούν με πρόσχημα το χρέος, τα ελλείμματα.

Είναι αποτέλεσμα της ενιαίας στρατηγικής που έχουν επεξεργαστεί όλοι μαζί στα πλαίσια της ΕΕ. Δεν είναι μέτρα κατοχής, όπως ισχυρίζονται διάφοροι, μέχρι και η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας, αλλά μέτρα που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.

Σε όλη αυτή την κατάσταση χρειάζεται να υπάρξει άμεση και μαζική αντίδραση του συνόλου της εργατικής τάξης στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης. Γι’ αυτό το λόγω 14 Εργατικά Κέντρα ( Αγρινίου, Άρτας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, Λάρισας, Λαυρίου, Λευκάδας, Μεγάρων, Νάουσας, Παλλεσβιακό, Σάμου, Φωκίδας), 9 Ομοσπονδίες ( Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων, Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού-Δέρματος, Μισθωτών Τύπου & Χάρτου, Φαρμακευτικών & Συναφών επαγγελμάτων, Λογιστών, Εργ/τών & Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων ποτών, Συνταξιούχων ΙΚΑ) και εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία αποφάσισαν απεργιακή κινητοποίηση για τις 10 Φλεβάρη. ( μια πρόταση που την κατέθεσαν και στη ΓΣΕΕ την οποία και απέρριψε).  Με βάση τα παραπάνω η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα προτείνει στο ΔΣ να κηρύξει 24ωρη απεργία εκείνη την μέρα,  παράλληλα να καλέσει και την ΓΣΕΕ να πάρει αντίστοιχη απόφαση.

 

Γραμματεία Έβρου του ΠΑΜΕ

Αλεξ/πολη  20/1/2011″


Συντάκτης Νewsroom 24 Ιανουαρίου, 2011 10:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV