Να καθοριστούν οι τιμές για την τευτλοκαλλιέργεια την περίοδο 2011-2012 ζητά η Τσιαούση

Συντάκτης Νewsroom 1 Δεκεμβρίου, 2011 11:18

Να καθοριστούν οι τιμές  για την τευτλοκαλλιέργεια την περίοδο 2011-2012 ζητά η Τσιαούση

Να καθοριστούν και να ανακοινωθούν άμεσα οι τιμές που θα ισχύσουν για την τευτλοκαλλιέργεια την περίοδο 2011-2012, ζητάει με την αναφορά της, η βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Τονίζοντας παράλληλα ότι χειρισμοί του συγκεκριμένου θέματος πέρσι, -με την ανακοίνωση του τιμολογίου τον Ιανουάριο-, είχαν καταστροφικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς, εν αντιθέσει με παλαιότερες χρονιές όπου το τιμολόγιο της βιομηχανίας έβγαινε Οκτώβριο ή το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Στην αναφορά της σημειώνεται ότι πέρα από το γεγονός ότι η περσινή χρονιά υπήρξε μια πολύ καλή χρονιά ποιοτικής απόδοσης των τεύτλων, όπου σημειώθηκαν τα υψηλότερα pol (περιεκτικότητα τεύτλων σε ζάχαρη) της τελευταίας δεκαπενταετίας και ένα από τα τρία υψηλότερα pol από τότε που ιδρύθηκε η εταιρεία. Ωστόσο καλλιεργήθηκαν μόλις 57.000 στρέμματα, ενώ η ΕΒΖ κατάφερε να παράγει μόλις 38.220 τόνους ζάχαρης στα τρία εργοστάσιά της.

Με αφορμή μάλιστα την πρόταση της Κομισιόν για την απελευθέρωση των ποσοστώσεων ζάχαρης από το 2016, (διότι όπως έχει αποδειχτεί η πολιτική αυτή οδήγησε σε μεγάλες αυξήσεις της διεθνούς τιμής του προϊόντος) και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη όλες τις παραπάνω παραμέτρους, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην οποία συμμετείχε και η βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κυρία Ελένη Τσιαούση ενημερώνοντας διεξοδικά τον Υπουργό για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο Νομό Έβρου.


Συντάκτης Νewsroom 1 Δεκεμβρίου, 2011 11:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV