Να επιστρέψει το βόλεϊ του Έβρου στην κορυφή ζητούν οι Εβρίτες

Συντάκτης Νewsroom 1 Φεβρουαρίου, 2011 10:32

Τα παράπονα των ανθρώπων του Έβρου για την εγκατάλειψη που βιώνει το βόλεϊ στην περιοχή που κάποτε αποκαλούταν “μητρόπολη του βόλεϊ” άκουσαν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης και οι στενοί του συνεργάτες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ενωσης Πετοσφαίρισης Θράκης σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης.


Ο κ. Μουστακίδης αναφέρθηκε σε λάθη και παραλείψεις ετών, στην κατάργηση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Παμπαίδων, Παγκορασίδων από τη διοίκηση Μαυρομάτη, στις πρόσφατες κρίσεις των ομοσπονδιακών προπονητών μέσω βιογραφικών, αλλά και στο λάθος που έχει γίνει με την προκήρυξη των πρωταθλημάτων Εφήβων, που έχει ξεχαστεί η περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε το άθλημα. Περιμέναμε και περιμένουμε να γίνουν βασικά πράγματα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Ηταν μεγάλο λάθος η κατάργηση των πρωταθλημάτων Παμπαίδων, Παγκοσρασίδων. Εχουμε οικονομικά προβλήματα, αλλά δεν κόβουμε από την ανάπτυξη» είπε ο Μουστακίδης και συνέχισε: «Κακώς προσλάβατε ομοσπονδιακούς προπονητές Εφήβων, Νεανίδων μέχρι το 2012. Επρεπε να είναι παρτ τάιμ και οι μικροί να ενσωματωθούν με την Εθνική Ανδρών. Διαφωνώ με το κριτήριο των βιογραφικών στην πρόσληψη προπονητών. Ηταν λάθος και αδίκησε τους παλιούς έμπειρους προπονητές».

Αναφορά έκανε και στο ζήτημα με την προκήρυξη των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, καθώς στην ειδική προκήρυξη δεν γίνεται αναφορά στον πρωταθλητή Θράκης. Η προκύρηξη: «Στη Β’ Φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων και Νεανίδων θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα καταλάβουν στην Α’ φάση την 1η θέση σε κάθε αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΠΑΑΑ, της ΕΣΠΕΔΑ, της ΕΠΕΣ Θεσ/νικης, της ΕΣΠΕ Μακεδονίας, της ΕΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας, της ΕΣΠΕ Κεντρ. Ελλαδας, της ΕΣΠΕ Πελοποννησου, της ΕΣΠΕ Κρη?της και της Ζ’ Περιφέρειας».

Ο Μαυρομάτης μαζί με τον υπεύθυνο ανάπτυξης Αθηνόδωρο Χατζηπαναγιώτου, που μάλιστα προέρχεται από την Ορεστιάδα, παραδέχτηκαν πως έγινε… επικοινωνιακό λάθος αφού από τις 23 Οκτωβρίου 2010 έχει ληφθεί σχετική απόφαση από το ΔΣ της ΕΟΠΕ αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε. Σύμφωνα με αυτήν, οι ομάδες Εφήβων του Εθνικού και της Ορεστιάδας θα δώσουν έναν αγώνα και ο νικητής θα δώσει προκριματικό αγώνα με άλλον πρωταθλητή άλλης περιφέρειας. Παραδέχτηκαν πως θα έπρεπε να έχει δημοσιοποιηθεί και να συμπεριληφθεί στην προκήρυξη. Αναμένεται πλέον σχετική ανακοίνωση από την ΕΟΠΕ.

Στον… αέρα είναι και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων (Εφήβων, Παίδων, Νεανίδων, Κορασίδων). Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο το πρόγραμμα των εθνικών πρωταθλημάτων είναι υπερπλήρες, τον Απρίλιο είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, τον Μάιο τα προκριματικά του Παγκοσμίου Εφήβων αλλά και οι σχολικές εξετάσεις. Αν, μάλιστα, οι εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων προκριθούν στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τότε θα έχουμε τα τελικά των Πανελληνίων τον… Αύγουστο!

Πηγή: Sentra Goal


Συντάκτης Νewsroom 1 Φεβρουαρίου, 2011 10:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV