Να εκπαιδεύονται στην Θράκη οι αστυνομικοί της Frontex ζητά ο Δερμεντζόπουλος

Συντάκτης Νewsroom 12 Μαρτίου, 2020 09:16

Να εκπαιδεύονται στην Θράκη οι αστυνομικοί της Frontex ζητά ο Δερμεντζόπουλος

Αίτημα  στην πολιτική  ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος με το οποίο ζητά την πραγματοποίηση στον Έβρο του τελικού σταδίου εξετάσεων  της προκήρυξης των συνοριοφυλάκων και την προώθηση της πρότασης για την  υλοποίηση της εκπαίδευσης των Ευρωπαίων αστυνομικών της Frontex, στις αντίστοιχες σχολές της Θράκης (Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ξάνθη). 

Ακολουθεί το αίτημα του κ. Δερμεντζόπουλου στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:


Κύριε Υπουργέ,  Κύριε Υφυπουργέ,

Στα πλαίσια της προσπάθειας θωράκισης των χερσαίων συνόρων της χώρας μας,   αιτούμαι η υλοποίηση του τελευταίου σταδίου της προκήρυξης των συνοριοφυλάκων  να πραγματοποιηθεί στην περιφερειακή ενότητα Έβρου. Τα αστικά κέντρα της περιοχής διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές, έτσι ώστε να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι ψυχοτεχνικές, υγειονομικές και αθλητικές εξετάσεις των συμμετεχόντων της προκήρυξης. Μια τέτοιου είδους απόφαση θα διευκόλυνε αρκετά τους υποψηφίους και τους οικείους τους, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία εξ’ αυτών διαμένει στον Έβρο.

 Επιπροσθέτως, λόγω της επίσκεψης στην περιοχή μας του εκτελεστικού διευθυντή της Frontex κ. Fabrice Leggeri, θα ήθελα να μεταφέρετε την πρόταση για την πραγματοποίηση της εκπαίδευσης των Ευρωπαίων Αστυνομικών της Frontex, στις σχολές Αστυνομίας της Θράκης (Διδυμότειχο, Κομοτηνή και Ξάνθη).

Με την υλοποίηση των παραπάνω πρωτοβουλιών, θα καταδειχθεί η έμπρακτη στήριξη τόσο της Ελληνικής Πολιτείας όσο και της ΕΕ, στις τοπικές κοινωνίες των ακριτικών περιοχών που σηκώνουν το βάρος της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος.


Συντάκτης Νewsroom 12 Μαρτίου, 2020 09:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV