Να ανοίξουν οι εστίες ζητά η Πανσπουδαστική

Συντάκτης Νewsroom 25 Μαΐου, 2020 10:38

Να ανοίξουν οι εστίες ζητά η Πανσπουδαστική

Λίγος καιρός έμεινε για την εαρινή εξεταστική και η Κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διεξαγωγή της παρά μόνο μετακυλύει τις ευθύνες στις διοικήσεις της κάθε Σχολής. Οι φοιτητές και των δύο τμημάτων δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα για το χρόνο και τον τρόπο εξέτασης του κάθε μαθήματος , για το πώς και αν θα γίνει η πρακτική τους άσκηση ακόμα και για το αν θα έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να δώσουν τα μαθήματα. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η απόφαση της Σχολής για το μη άνοιγμα των εστιών για τους εστιακούς φοιτητές!

Οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ κάλεσαν άμεσα για διεξαγωγή Δ.Σ στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης για να αποφασίσει δράσεις ο Σύλλογος, πράγμα που για άλλη μια φορά αρνήθηκε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ! Την ώρα που πετιούνται φοιτητές στο δρόμο, που δεν ξέρουμε πώς και πότε θα γίνει η εξεταστική, αν θα έχουμε όλα τα απαραίτητα συγγράμματα και σημειώσεις, που δεν γνωρίζουμε επίσημα τι θα συμβεί με τις πρακτικές μας η κυβερνητική παράταξη μέσα στη Σχολή αφήνει για ακόμα μια φορά τον Σύλλογο απαθή και αμέτοχο. Τους καταλαβαίνουμε όμως γιατί δεν θέλουν να συζητήσουν και να τοποθετηθούν, αφού δεν μπορούν και οι ίδιοι να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα της κυβέρνησης τους.  Οι φοιτητές πρέπει να παραμερίσουν και από τους δύο Συλλόγους, αυτούς που μας θέλουν με κλειστά τα στόματα και «χειροκροτητές» των κυβερνήσεων. Θα πρέπει να στηριχθεί και να δυναμώσει η πρωτοβουλία για δημιουργία Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών που θα βγαίνει μπροστά στα προβλήματα και για τα δικαιώματα των εστιακών φοιτητών.


Απαιτούμε:     

  1. Να ανοίξουν τώρα οι εστίες  χωρίς περιορισμούς!
  2. Άμεσα να καθοριστεί ο χρόνος και ο τρόπος διεξαγωγής της εξεταστικής για όλους τους φοιτητές.
  3. Να έχουν όλοι οι φοιτητές ανεξαιρέτως με ευθύνη του Ιδρύματος εξοπλισμό και δίκτυο για να συμμετέχουν ισότιμα . Αν για τεχνικούς ή άλλους λόγους υπάρξει κάποιος  φοιτητής  που θα χάσει κάποια εξέταση να προβλέπεται επαναληπτική.
  4.  Να ολοκληρωθούν οι πρακτικές ασκήσεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με την ευθύνη των Ιδρυμάτων. Να προσαρμοστούν οι προϋποθέσεις διεκπεραίωσης τους στις νέες συνθήκες. Όπου δεν ολοκληρωθούν οι πρακτικές να αντικατασταθούν με μαθήματα για την ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών που είναι τελειόφοιτοι. 
  5. Να δοθούν άμεσα όλα τα συγγράμματα! 

Προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας:

→ Δευτέρα 25 Μαϊου, στις 12:00, έξω από το κτήριο των εστιών.
→ Τρίτη 26 Μαϊου, στις 11:30, έξω από το κτήριο της Σχολής.

Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ


Συντάκτης Νewsroom 25 Μαΐου, 2020 10:38

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV