Νίκησε Γαλαξία, έχασε Κουλαξίδη – Νίκη και στο κύπελλο επί του Νέστωρα

Συντάκτης Νewsroom 12 Ιανουαρίου, 2013 23:21

Νίκησε Γαλαξία, έχασε Κουλαξίδη – Νίκη και στο κύπελλο επί του Νέστωρα

 


Την πρώτη νίκη της χρονιάς σημείωσε στην Θεσσαλονίκη ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας, καθώς επικράτησε στην Μίκρα με 3-1 (25-20, 20-25, 25-11, 25-18) του Γαλαξία παρέμεινε αήττητος μετά την ολοκλήρωση της 10ηςαγωνιστικής και ετοιμάζεται πλέον για τον Κυριακάτικο αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Νέστωρα.

 


Με τρίποντο έφυγε από το κλειστό της Μίκρας ο ΑΟΟ, αφού ο Γαλαξίας δεν στάθηκε εμπόδιο στη αήττητη πορεία των «πρασίνων» στην Α2.
Οι Εβρίτες παρά το γεγονός ότι δεν έπιασαν και την καλύτερη δυνατή τους απόδοση και παρά το πρόβλημα μέσης που αντιμετώπισε ο Σάκης Κουλαξίδης και αποχώρησε από το δεύτερο σετ, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να διευρύνουν το αήττητο σερί τους…
Η διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά και η αναστάτωση της ομάδας με τον αιφνίδιο χαμό του Νίκου Σαμαρά, όπως ήταν λογικό επηρέασε την απόδοση των παικτών που παρουσιάστηκαν μουδιασμένοι στην αρχή του παιχνιδιού.
Οι «πράσινοι» με το 20-25 απέκτησαν το προβάδισμα με 0-1, ωστόσο στο δεύτερο σετ ο Γαλαξιας εκμεταλλευόμενος την καλή του υποδοχή «μπλόκαρε» τους Εβρίτες αποκτώντας το προβάδισμα.
Ένα σετ στο οποίο ο Αθλητικός Όμιλος έχασε τον Σάκη Κουλαξίδη, καθώς στο 24-21 αισθάνθηκε έντονους πόνους στην μέση και αντικαταστάθηκε από τον Ηλία Γραμματικόπουλο. Το 25-21 έφερε τους γηπεδούχους στην ισοφάριση και τους φίλους του προς στιγμήν να ελπίζουν σε ανάλογη συνέχεια και βαθμολογικό όφελος.
Ωστόσο αυτή ήταν διαφορετική, καθώς οι παίκτες του Τσακμάκη ανέβασαν την απόδοσή τους και με αποτελεσματικές επιθέσεις έφθασαν εύκολα και γρήγορα στο 11-25 και 18-25 που τους χάρισε τη νίκη και πλέον καταστρώνουν τα πλάνα τους για το αγώνα Κυπέλλου.
Εκεί όπου την Κυριακή το απόγευμα στο Κατσάνειο θα αντιμετωπίσουν τον Νέστωρα με στόχο την πρόκριση προς τον επόμενο γύρο του θεσμού.
*Στην αποστολή του ΑΟΟ για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε και ο Γιάννης Καρδαμανίδης ο οποίος  σιγά – σιγά αρχίζει να μπαίνει σε αγωνιστικούς ρυθμούς…
ΑΟΟ (Π. ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ) : Καψαλιάρης, Γραμματικόπουλος, Κεμανετζής, Βλασακίδης, Αρχοντίδης, Κουλαξίδης, Κωνσταντινίδης (λ), Χουσίδης, Νενογλου, Καρδαμανιδής
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ (Προπ. ΑΟΟ) : «Μπορώ να πω πως δεν ήμασταν πολύ καλοί αλλά μετά το δεύτερο σετ σοβαρευτήκαμε και πήραμε το παιχνίδι. Το σημαντικό από αυτούς τους αγώνες είναι να μην έχουμε βαθμολογικές απώλειες και να φεύγεις με το τρίποντο. Το κάναμε και συνεχίζουμε… Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε που φθάσαμε και τι καταφέραμε».
ΒΛΑΣΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΑΟΟ): Μετά από την αγωνιστική απραξία των εορτών, αλλά και το σοκ που δεχθήκαμε με το χαμό του Σαμαρά, επιστρέψαμε στα παιχνίδια και μάλιστα με τρίποντο που είναι πολύ σημαντικό. Στην αρχή του αγώνα ήμασταν αρκετά μουδιασμένοι, ωστόσο στη ανεβήκαμε και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Όσο για το παιχνίδι με τον Νέστωρα είναι δύσκολος αγώνας αφού μετά το φιλικό με την Βικτόρια και τον Γαλαξία σήμερα, θα είναι το τρίτο παιχνίδι μέσα σε λίγες ημέρες. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος για να την αφιερώσουμε στον «Σαμ», αλλά θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε και στο Κύπελλο Ελλάδος».
Στο αγώνα του κυπέλλου που διεξήχθη την επόμενη μέρα με τον Νέστωρα  ο Α.Ο.Ο επικράτησε με πολλές ελλείψεις με 1-3 (15-25, 25-21, 23-25, 20-25) και προκρίνεται στην επόμενη φάση του στη Δ’ φάση του κυπέλλου Ελλάδος ανδρών.Επόμενη αναμέτρηση του Α.Ο.Ο είναι με την τρίτη στην Α2 ΜΕΝΤ ενώ από την επόμενη φάση θα αγωνιστούν και οι ομάδες της Volleyleague

Συντάκτης Νewsroom 12 Ιανουαρίου, 2013 23:21

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV