Νέο εξοπλισμό αποκτά το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για τη μάχη ενάντια στον COVID-19

Συντάκτης Νewsroom 29 Σεπτεμβρίου, 2020 09:55

Νέο εξοπλισμό αποκτά το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για τη μάχη ενάντια στον COVID-19

Νέο εξοπλισμό για τη μάχη ενάντια στον COVID-19 αποκτά το Nοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τέσσερις νέες προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που προορίζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με το συνολικό ποσό του 1.156.400 ευρώ.


Η πρώτη προμήθεια είναι ύψους 653.720 ευρώ και αφορά σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ο οποίος θα επιτρέπει την ταυτόχρονη επεξεργασία πολλών δειγμάτων ασθενών με COVID-19 καθώς και την ταχύτερη διάγνωση και εξαγωγή των αποτελεσμάτων.
Η δεύτερη προμήθεια είναι ύψους 370.000 ευρώ και αφορά σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για το τμήμα Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου, ενώ με την τρίτη και τέταρτη προμήθεια, ύψους 49.600 ευρώ και 83.080 ευρώ αντίστοιχα, το Νοσοκομείο θα αποκτήσει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για της ανάγκες της Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής καθώς και ένα ειδικό πλυντήριο για το Τμήμα Ιματισμού.

Το σύνολο του εξοπλισμού θα αξιοποιηθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 και θα βοηθήσει σημαντικά το έργο του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης ως Νοσοκομείου Αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Με αφορμή την υπογραφή των αποφάσεων χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κώστα Βενετίδη και ενημερώθηκε για τη χρήση του νέου εξοπλισμού από το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Βαγγέλη Ρούφο, παρουσία του Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ κ. Μιχάλη Κατωτομιχελάκη.


Συντάκτης Νewsroom 29 Σεπτεμβρίου, 2020 09:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV