Νέα έργα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Ενίσχυση του Ε.Κ.Α.Β. και γηροκομείο στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 31 Ιανουαρίου, 2011 11:30

Δύο έργα μεγάλης αξίας και σπουδαίας σημασίας στον τομέα της υγείας και πρόνοιας για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, συνολικού προϋπολογισμού 9.707.666 ευρώ, παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης μετά την υπογραφή της απόφασης του γενικού γραμματέα ΑΔΜΘ κ. Θύμιου Σώκου με την οποία εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013.


Το πρώτο έργο είναι η προμήθεια δεκατεσσάρων ασθενοφόρων για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης προϋπολογισμού 980.000 ευρώ.

Σε δήλωσή του, ο κ. Θύμιος Σώκος τόνισε ότι «με την ενίσχυση του στόλου του Ε.Κ.Α.Β με δεκατέσσερα νέα και τεχνολογικά προηγμένα ασθενοφόρα βελτιώνουμε την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών».

Ο κ. Σώκος υπογράμμισε ότι «ενισχύουμε την προνοσοκομειακή φροντίδα που συχνά αποτελεί τον πρώτο και πιο κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα επιβίωσης των ασθενών της περιοχής μας».

Το δεύτερο έργο είναι η κατασκευή μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων με τίτλο «Νέο Ιωακειμείο Γηροκομείο» της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης με προϋπολογισμό 8.727.666 ευρώ.

Το νέο κτιριακό συγκρότημα, δυναμικότητας εκατό κλινών, θα κατασκευασθεί από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και θα απαρτίζεται από ένα διώροφο κτίσμα με υπόγειο και ένα δεύτερο ισόγειο κτίσμα συνολικής επιφάνειας 2.177 τμ και συνολικής επιφάνειας δόμησης 3.461 τμ.

Η μονάδα έχει ως σκοπό την παροχή υπηρεσιών περίθαλψης, κοινωνικής υποστήριξης, φιλοξενίας, λειτουργικής και κοινωνικής αποκατάστασης χρονίως πασχόντων ενηλίκων και ατόμων τρίτης ηλικίας. Το 10% της συνολικής δυναμικότητας της μονάδας θα διατίθεται για τη φιλοξενία απόρων ηλικιωμένων.

Δελτίo Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης


Συντάκτης Νewsroom 31 Ιανουαρίου, 2011 11:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV