Μουσική βραδιά στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Συντάκτης Νewsroom 14 Μαρτίου, 2013 15:22

Μουσική βραδιά στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μουσική βραδιά που διοργάνωσε χτες η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας σε συνεργασία με το Παράρτημα ΕΓΕ Αλεξανδρούπολης και το Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης «Αγγέλα Γιαννακίδου».


Η Καίτη Μακρή και η Αντριάνα Γκουργκούνη στο τραγούδι, ο Γιάννης Σαριανίδης στο πιάνο και ο Σάκης Τερζής στην κιθάρα και το μπουζούκι, ταξίδεψαν τον κόσμο που βρέθηκε στο χώρο του Μουσείου σε μελωδικά και ποιητικά μονοπάτια με θέμα τη γυναίκα.

Πριν την έναρξη της βραδιάς η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη, αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΠΕΠΙΣ, απευθυνόμενη στους καλλιτέχνες και το κοινό της εκδήλωσης είπε: «Είμαστε εδώ να τιμήσουμε τη γυναίκα, τη δημιουργό, τις γυναίκες του τόπου μας. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων «Μάρτης Ισότητας» που διοργανώνει η Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Θέλουμε να τιμήσουμε με τρόπο απλό, άμεσο τη γυναίκα για το μόχθο της, την προσφορά της, τους αγώνες της, την παρουσία της και τη συμμετοχή της στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Η αγάπη της μας έθρεψε ως μητέρα, η στήριξή της ως φίλη μας συντρόφεψε, ο αγώνας της μας χάρισε ισότητα. Οι παρούσες κυρίες, κορίτσια του τόπου μας, θα μας χαρίσουν 40 μουσικά κομμάτια με τη δική τους τέχνη κι ευαισθησία. Θα στολίσουν την ψυχή μας με το ταλέντο τους. Για αυτήν τους την προσφορά στην τέχνη και σε μας τους χαρίζουμε συμβολικά ένα τριαντάφυλλο.»

Στην επιτυχία της βραδιάς συνέβαλαν τα παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του Παραρτήματος ΕΓΕ και του Συλλόγου, ενώ το κρασί ήταν προσφορά της Οινοποιίας «Αφοί Μπέλλα»

 


Συντάκτης Νewsroom 14 Μαρτίου, 2013 15:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV