Μνημόνιο συνεργασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 23 Μαρτίου, 2021 13:34

Μνημόνιο συνεργασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Η διάδοση, η ανάπτυξη και ανάληψη διεθνών γεγονότων του αθλήματος της πετοσφαίρισης, η βελτίωση των αθλητικών υποδομών και η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού βρίσκονται στο επίκεντρο του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν χθες, Δευτέρα 22 Μαρτίου, στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Μπόγδη και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής, το μέλος του Δ.Σ. Έφη Χρόνη-Έρωτα και ο εκτελεστικός διευθυντής Περικλής Μπακοδήμος.
 
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αποφάσισαν τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ και την ανάληψη από πλευράς του Δήμου διεθνών διοργανώσεων και εκδηλώσεων σε σάλα και άμμο. Η διάδοση των δύο εκ των κορυφαίων Ολυμπιακών αθλημάτων, μαζί με τους κατάλληλους αγωνιστικούς χώρους, που είναι από τους κύριους στόχους του Δήμου Αλεξανδρούπολης, θα επιτρέψουν την περαιτέρω αθλητική ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης, μέσα από την ενίσχυση του αθλήματος και των σωματείων του.
 
«Η ανάπτυξη του βόλεϊ θα δώσει ώθηση στον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης»
 
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης μετά την υπογραφή του μνημονίου δήλωσε: «Σχεδιάζοντας με επίκεντρο τον άνθρωπο και τον αθλητισμό, φέρνουμε προς δημοπράτηση το καινούργιο κλειστό γυμναστήριο στην Αλεξανδρούπολη που θα στεγάσει αθλήματα βόλεϊ, μπάσκετ και χάντμπολ, ενώ φτιάχνονται δίπλα στο λιμάνι και γήπεδα μπιτς βόλεϊ. Ένα κλειστό γυμναστήριο που το έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή. Πρέπει να υπάρχουν χώροι άθλησης και στη νέα τροχιά ανάπτυξης που έχουμε μπει, θέλουμε έναν όμορφο χώρο για τα αθλήματα σάλας, όπως πρέπει για τη πόλη μας. Όλη αυτή η ανάπτυξη που έχει δρομολογηθεί αλλά έχει τεθεί σε αναστολή λόγω της υγειονομικής κρίσης και με την εκ νέου ενεργοποίησή της να δώσει ώθηση και ανάπτυξη. 
 
Μας έγινε μία τιμητική πρόταση από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης να συνυπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας και έχουμε ανάγκη από την τεχνογνωσία της, από τους ειδικούς του βόλεϊ και εμείς από την πλευρά μας θα το ανταποδώσουμε με φιλοξενία, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. Στηρίζουμε πολλά σε αυτή τη πρόταση γιατί έχουμε να μάθουμε πολλά. Η Αλεξανδρούπολη θεωρείται η μάνα του βόλεϊ, έχουμε ανάγκη από νέους αθλητές, όχι μόνο για να φτιάξουμε πρωταθλητές αλλά και να φέρουμε κόσμο στα γήπεδα.
 
Αγαπάμε το βόλεϊ και παρόλο που αυτή τη περίοδο στη πόλη μας υπάρχει μία αρνητική παρένθεση, ευελπιστούμε η τοπική μας ομάδα και ένα ιστορικό σωματείο, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, να συνεχίσει να γράφει λαμπρές σελίδες και δόξες και να δυναμώσει πάλι το όνομά του μαζί με της πόλης μας.
 
Θέλουμε να φιλοξενήσουμε διεθνείς διοργανώσεις και προετοιμασίες όλων των Εθνικών ομάδων βόλεϊ. Έχουμε ένα χρονικό πλαίσιο τριετίας και θα χαρούμε πάρα πολύ μέχρι και η τελευταία παράγραφο του μνημονίου να γίνει πράξη και να έχουμε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα».
 
«Πολλαπλά τα οφέλη»
 
Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.ΠΕ. Νεκτάριος Χαλβατζής μετά την υπογραφή του μνημονίου είπε: «Ευελπιστούμε στην ανάπτυξη του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη που θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό και την Ομοσπονδία. Η δημιουργία του καινούργιου κλειστού γυμναστηρίου θα βοηθήσει στο να πραγματοποιήσουμε διεθνείς διοργανώσεις υψηλού επιπέδου στη σάλα και στην άμμο, σε μία πόλη με τεράστια ιστορία στο βόλεϊ».

Από αριστερά: Περικλής Μπακοδήμος (Εκτελεστικός διευθυντής Ε.Ο.ΠΕ), Νεκτάριος Χαλβατζής (Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.ΠΕ.), Γιάννης Ζαμπούκης (Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης), Γιάννης Μπόγδης (Γενικός Γραμματέας Δήμου Αλεξανδρούπολης)
Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης,  Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Βόλεϊ Νεκτάριος Χαλβατζής
Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας βόλεϊ Έφη Χρόνη-Έρωτα, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Νεκτάριος Χαλβατζής

Συντάκτης Νewsroom 23 Μαρτίου, 2021 13:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV