Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση στο Κάστρο Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νewsroom 26 Οκτωβρίου, 2020 11:02

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση στο Κάστρο Διδυμοτείχου

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 βρέθηκε στο Διδυμότειχο ο κο Δημήτρης Σκουρογιάννης, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως Designer (σχεδιαστής), σύμβουλος πανεπιστημίων, ιδρυμάτων, πολιτιστικών φορέων, στον τομέα δράσεων δημιουργικότητας. Επίσης επιμελείται την σχεδίαση και την δημιουργία νέων προϊόντων καθώς και των διαδικασιών που οδηγούν σε καινοτομικές δράσεις και σε δράσεις που έχουν να κάνουν με το οικονομικό περιβάλλον.

Ο κος Σκουρογιάννης επισκέφθηκε την περιοχή του Έβρου κατόπιν πρόσκλησης από την κα Αγγέλα Γιαννακίδου προέδρου του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης. Ως Καστροπολίτες έχουμε συνεργασθεί κατά το παρελθόν με την κα Γιαννακίδου, η οποία μας εμπιστεύθηκε στο να περιηγήσουμε τον προσκεκλημένο της στο κάστρο του Διδυμοτείχου.
Μαζί με την κα Γιαννακίδου, την κα Ελίνα Συμιγδαλά και τον κο Σκουρογιάννη, περπατήσαμε στο κάστρο, αναφερθήκαμε στην ιστορία και στις προσωπικότητες που σχετίζονται με το Διδυμότειχο, επισκεφθήκαμε το ναό του Αγίου Αθανασίου καθώς και τα ερείπια του βυζαντινού ταφικού παρεκκλησίου, όπου μας περίμενε ο πατ. Νικόλαος Καρπαθάκης, κατόπιν συνεννόησης με την Μητρόπολη Διδυμοτείχου. Επίσης προσεγγίσαμε τα πολλά υπόσκαφα σπήλαια του κάστρου και αναφερθήκαμε σε γιορτές και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον περίβολο χώρο του.

Ο κος Σκουρογιάννης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές και τα μνημεία του κάστρου, αλλά βεβαίως εξέφρασε και τον προβληματισμό του, γιατί τόσα χρόνια δεν αποτέλεσαν σημείο αναπτυξιακής και οικονομικής εκμετάλλευσης.

Κατεβαίνοντας από το κάστρο επισκεφθήκαμε τον ξενώνα (πρώην οικία Ταραμπουλούς) των Ιωάννη Σαρσάκη και Γεωργίας Νταλαγιώργου, καθώς και το καλλιτεχνικό τους εργαστήρι «Ηδύ Τεχνών», όπου οι επισκέπτες μας εντυπωσιάστηκαν από τους υπέροχους χώρους του ξενώνα και του εργαστηρίου.

Στο τέλος της περιήγησης αποχαιρετιστήκαμε, δηλώνοντας ότι στο μέλλον θα ξανασυναντηθούμε για να συζητήσουμε για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας, επάνω στο αντικείμενο του κου Σκουρογιάννη και του χαρίσαμε τουριστικά έντυπα που μας παραχώρησε ο Δήμος Διδυμοτείχου καθώς και το νέο βιβλίο του Θανάση Γουρίδη «Τα κρυμμένα πρόσωπα του Ιανού – Διδυμότειχο μια αέναη περιπλάνηση».

Ευχαριστούμε πολύ την Πρόεδρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης κα Αγγέλα Γιαννακίδου που μας έδωσε την ευκαιρία να διευρύνουμε τις γνωριμίες μας με ανθρώπους, όπως ο κος Σκουρογιάννης, που μπορούν να μας ενημερώσουν και να μας κατευθύνουν αναφορικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης και δημιουργίας του τόπου μας


Συντάκτης Νewsroom 26 Οκτωβρίου, 2020 11:02

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV