Με ταχείς ρυθμούς το «τείχος» στον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 24 Αυγούστου, 2020 09:41

Με ταχείς ρυθμούς το «τείχος» στον Έβρο

Δεν θα ανακοινωθεί το κομμάτι της σύμβασης που αναφέρει τα σημεία των ελληνοτουρκικών συνόρων, στα οποία θα επεκταθεί ο φράχτης

Τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης θα ενημερώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για τα βασικά σημεία της Σύμβασης επέκτασης του φράχτη στον Έβρο συνολικού προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ και έκτασης 27 χιλιομέτρων.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 της Δευτέρας και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες επικοινωνία του κ. Χρυσοχοϊδη με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ώστε να μην ανακοινωθεί το κομμάτι της σύμβασης που αναφέρει τα σημεία των ελληνοτουρκικών συνόρων, στα οποία θα επεκταθεί ο φράχτης.


Να σημειωθεί πως στις 27 Μαρτίου 2020 κατά την προκλητική επιχείρηση της Τουρκίας να προωθήσει χιλιάδες μετανάστες στο εσωτερικό της Ελλάδας από τα χερσαία σύνορα του Εβρπου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, είχε προαναγγείλει την συνέχιση της προσπάθειας ενίσχυσης του φράχτη «χωρίς εφησυχασμό».

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το έργο χαρακτηρίσθηκε κατεπείγον και απόρρητο, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) και το Ελεγκτικό Συνέδριο χρειάστηκαν πέντε ολόκληρους μήνες για να περατώσουν τους ελέγχους διαφάνειας.

Πηγή: protothema.gr


Συντάκτης Νewsroom 24 Αυγούστου, 2020 09:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV