Με συνέντευξη Τύπου στα βορειοεβρίτικα ΜΜΕ έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία ο Γεροντόπουλος

Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουνίου, 2012 15:10

Με συνέντευξη Τύπου στα βορειοεβρίτικα ΜΜΕ έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία ο Γεροντόπουλος

O Κυριάκος Γεροντόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Έβρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ επέλεξε την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου να δώσει συνέντευξη τύπου από το πολιτικό του γραφείο στην Ορεστιάδα, προσκαλώντας τα ΜΜΕ του Β. Έβρου.


Ο κ. Γεροντόπουλος παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος του για την οικονομία και την επανεκκίνηση της. Υποσχέθηκε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προωθήσει την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009 καθώς και των ειδικών επιδομάτων, αλλά και των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.Επίσης, στο πρόγραμμα της ΝΔ  προβλέπεται α) η επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια, β) επίδομα ανεργίας και για τους αυτοαπασχολούμενους, που σήμερα δεν δικαιούνται κανένα βοήθημα,  γ) η αύξηση του αφορολόγητου στις 8000 ευρώ για το 2013 και 10.000 ευρώ το 2014, δ) κατάργηση του χαρατσιού, ε) σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις,  Άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% μέσα στην επόμενη χρονιά, στ) σταδιακή μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα μέχρι 32% από το 45% που είναι σήμερα. Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών από το 2010 μέχρι σήμερα προκάλεσε μείωση των εσόδων κατά 9%, ζ) τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ να επεκταθούν για δύο ακόμη χρόνια. Θα θεσπίσει η ΝΔ για το 2013 3,5 δις. ευρώ περικοπές και όχι επτά δισ. Έτσι, οι περικοπές θα γίνουν από τη σπατάλη του δημοσίου και όχι από μισθούς, η) η μηνιαία δόση των δανειοληπτών δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος, θ) αναστολή των συνεπειών του Τειρεσία για όσους έχουν υπαχθεί, ειδικά την τελευταία διετία, ι) Εξασφάλιση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ειδικής τράπεζας και εγγυοδοσία από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Βασικός μηχανισμός αποκατάστασης της ρευστότητας είναι η επιστροφή των καταθέσεων. Συμφωνούμε με την πρόταση Μόντι για πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων, ια) συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο, ιβ) αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, ιγ) προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, ιδ) πολιτική για την αποκατάσταση της ασφάλειας του έλληνα πολίτη με αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και της εγκληματικότητας, αποκάλυψη των κουκουλοφόρων, πάταξη του παραεμπορίου. Η Δημοκρατία χρωστά στον πολίτη προστασία και ασφάλεια.  Η εισβολή των παρανόμων θα σταματήσει και ιε) επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ για να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό μας πλούτο. Τέλος υποσχέθηκε να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Διαφωνούμε  με την άποψη ότι για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να πέσουν οι μισθοί. Στηρίζουμε τις συμβάσεις εργασίας. Για τη μετενέργεια ζητούμε να επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα.

Για τις αγροτικές παρεμβάσεις, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα τους κατοίκους του Νομού Έβρου δήλωσε ότι  «….Η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη γιατί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη θα σήμαινε απώλεια 3,5 δισ. το χρόνο, όπως επίσης απώλεια όλων των ενισχύσεων των υποδομών και των επενδύσεων για τους αγρότες μας, κάτι που αφορά άμεσα τον Έβρο μας και τον αγροτικό πληθυσμό του, που ζει πρωτοφανή ανασφάλεια.
Σημαντικό θέμα, είναι τα στοιχεία που πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και εφαρμογής του μελλοντικού ρυθμιστικού πλαισίου της ΚΑΠ: «Ο ορισμός του “ενεργού αγρότη”, ο προσδιορισμός των περιφερειών της χώρας για την κατανομή των άμεσων ενισχύσεων και τα περιφερειακά προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, τα κριτήρια για τον προσδιορισμό των περιοχών με φυσικά μειονεκτήματα, οι προαιρετικές άμεσες ενισχύσεις, το “πρασίνισμα” των επιδοτήσεων και η βελτίωση των προϋποθέσεων εφαρμογής τους στην ελληνική γεωργία, είναι τα βασικά θέματα που μας απασχολούν την περίοδο αυτή ως ΝΔ».

Ο στόχος της Ν.Δ. για την ελληνική γεωργία, που είναι να ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος και η αγροτική μας οικονομία να καταστεί βιώσιμη, ελκυστική και ανταγωνιστική.

Έχει δοθεί και μια υπόσχεση στους νέους αγρότες, που είναι το νέο αίμα που χρειάζεται επειγόντως η γερασμένη γεωργία μας. Είναι το μέλλον της αγροτιάς και κατ’ επέκταση η ελπίδα για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.

Συγκεκριμένα για τους νέους αγρότες ηλικίας κάτω των 40 ετών, η ΝΔ προτείνει μια δέσμη μέτρων «εφικτών, κοστολογημένων και συμβατών με τη νέα ΚΑΠ 2014 – 2020».

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της νέας ΚΑΠ, η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα επιδιώξει την αύξηση της ενίσχυσης των νέων αγροτών για τα πρώτα πέντε χρόνια της γεωργικής τους δραστηριότητας, με ποσά από 40 εκατ. μέχρι 80 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 2% (σημερινό πλαφόν) έως 4% του δημοσιονομικού φακέλου (2 δισ.) με κριτήρια που θα καθορίζονται σε εθνικό και όχι ευρωπαϊκό επίπεδο»

Καλώντας τέλος όλους τους Εβρίτες , που νοιάζονται για τα παιδιά τους να στηρίξουν την φιλοευρωπαϊκή παράταξη της Ν.Δ., αναφέρθηκε στον ακριτικό μας νομό και είπε: «…..Ο Έβρος έχει μεγάλη αξία στο νέο σκηνικό που δημιουργείται γύρω μας. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε στον Έβρο μας την τελευταία του προεκλογική ομιλία για να τονίσει ακριβώς αυτό. Την καίρια γεωστρατηγική του θέση σε ένα διεθνές  περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει. Δεν ζητάμε πια ελεημοσύνη από το κέντρο, το κέντρο ζητά τη στήριξη μας στα σχέδια του Έθνους.  Φυσικά η αξιοποίηση αυτής της θέσης μόνο μέσα στην Ευρώπη μπορεί να γίνει και όχι έξω από αυτήν.»

 

 


Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουνίου, 2012 15:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV