Με καΐκι έφυγαν από εστιατόριο της Κέρκυρας Έλληνες και ξένοι βουλευτές όταν τους εντόπισε ομάδα αγανακτησμένων

Συντάκτης Νewsroom 2 Ιουνίου, 2011 08:20

 



Με καΐκι έφυγαν από εστιατόριο της Κέρκυρας οι Έλληνες και ξένοι βουλευτές που συμμετείχαν στην Επιτροπή Μετανάστευσης και Προσφύγων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μετά τα προχθεσινά περιστατικά στη Βουλή, όπου βουλευτές «δραπέτευσαν» από τη Βουλή μέσω του Εθνικού Κήπου συνοδεία αστυνομίας και πυροσβεστικής, ήρθε χθες το βράδυ το νέο μπλόκο από ομάδα «Αγανακτισμένων» στην Κέρκυρα.

Οι «Αγανακτισμένοι», που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου, ενημερώθηκαν ότι στο εστιατόριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου βρίσκονται οι βουλευτές στους οποίους η ελληνική Βουλή παράθετε δείπνο στους συμμετέχοντες στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, οι πολίτες κινήθηκαν προς το εστιατόριο που βρίσκεται στο Παλαιό Φρούριο, χωρίς να καταφέρουν να εισέλθουν στο χώρο. Τελικά παρέμειναν στο χώρο και ανάγκασαν την αστυνομία να επιλέξει άλλη διέξοδο για τους Έλληνες και ξένους βουλευτές.

Οι Έλληνες αλλά και οι Ευρωπαίοι βουλευτές υπό βροχή σφοδρών και καυστικών συνθημάτων από το πλήθος, («Σας έπεσε βαριά η μακαρονάδα, τώρα θα χωνέψετε, κάνοντας βαρκάδα!», «Τέτοιο ρεζιλίκι! Σας παίρνει το καΐκι…») και υπό τα βλέμματα των διαμαρτυρόμενων έστω και από ψηλά, περπάτησαν μέχρι το σημείο που είχε δέσει το καΐκι, ανέβηκαν στη ράμπα και αποχώρησαν με το σκάφος και πάλι με σβηστά τα φώτα! Μοναδικές λάμψεις ήταν τα φλας των φωτογραφικών μηχανών των Ευρωπαίων βουλευτών και αξιωματούχων που, προφανώς, βρήκαν ενδιαφέρον το θέαμα των διαμαρτυριών των Κερκυραίων.

Στο δείπνο συμμετείχαν, η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

Πηγές: www.kathimerini.gr, www.iefimerida.gr

 


Συντάκτης Νewsroom 2 Ιουνίου, 2011 08:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV