Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο για την καλλιέργεια & μεταποίηση βιομηχανικής κάνναβης

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 1 Δεκεμβρίου, 2020 10:44

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο για την καλλιέργεια & μεταποίηση βιομηχανικής κάνναβης

Σύλλογος φοιτητών Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης ΔΠΘ – Σεμινάριο για την καλλιέργεια & μεταποίηση βιομηχανικής κάνναβης.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου του 2020.

Θέμα της ομιλίας ήταν η “Καλλιέργεια & Μεταποίηση Βιομηχανικής Κάνναβης”, με ομιλητή ένα από τα ιδρυτικά μέλη της KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ, μια εταιρία πρόδρομο για την καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης στην χώρα μας. Αναλυτικότερα, στην ομιλία έγινε αναφορά για όλα τα στάδια της καλλιέργειας (από την σπορά έως τη συγκομιδή), το νομικό πλαίσιο για την καλλιέργεια στην Ελλάδα, αλλά και τα τελικά παραγόμενα προϊόντα που μπορούμε να λάβουμε από το συγκεκριμένο φυτό.


Για ακόμη μια χρόνια – και παρά την πρωτόγνωρη συγκυρία που όλοι βιώνουμε-, ο Σύλλογος Φοιτητών, συνεχίζει σταθερά το έργο του, με εκπαιδευτικές ομιλίες που ως στόχο έχουν να συνδέσουν τις ακαδημαϊκές γνώσεις της γεωπονικής επιστήμης που λαμβάνουν οι φοιτητές του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης ΔΠΘ, με την πρακτική εφαρμογή, όπως αυτή εκφράζεται στις εταιρίες και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής και μεταποίησης γεωργικών προϊόντων.

Σύλλογος φοιτητών Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης ΔΠΘ, βιομηχανική κάνναβη

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 1 Δεκεμβρίου, 2020 10:44

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV