Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Επιμελητηρίου Έβρου

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 2 Φεβρουαρίου, 2021 11:50

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Επιμελητηρίου Έβρου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα του Επιμελητηρίου Έβρου, με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 το Επιμελητήριο Έβρου φιλοξένησε διαδικτυακά σε μία στοχευμένη τηλε-ημερίδα τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.
Κεντρικό θέμα της ημερίδας, που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον ήταν η παρουσίαση του ν. ν.4738/2020  “Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας” που κινείται σε τέσσερις άξονες:

  • Τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών σε έως 240 δόσεις.
  • Τη διαδικασία πτώχευσης – απαλλαγής οφειλών φυσικών & νομικών   προσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας.
  • Την πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της 1ης κατοικίας.
  • Το ρόλο των επιστημονικών κλάδων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κος Κουρμούσης, το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα αγγίζει τα 234 δις ευρώ και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να παρέχει στους οφειλέτες τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να προχωρήσουν στην αποπληρωμή των οφειλών τους.
Μεταξύ των εργαλείων αυτών είναι και ο συγκεκριμένος νόμος, ο οποίος είναι νόμος – πλαίσιο, που σημαίνει ότι δεν έχει προθεσμίες, αλλά η ισχύς του είναι μόνιμη.
Η έναρξη λειτουργίας της ανάλογης πλατφόρμας για την υπαγωγή των οφειλετών στις διατάξεις του νόμου έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους και οι ενδιαφερόμενοι θα παίρνουν απάντηση περί υπαγωγής ή μη εντός τριών μηνών από την υποβολή της αίτησής τους.
Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι επιχειρηματικών και οικονομικών Σωματείων και Φορέων της περιοχής καθώς και δικηγόροι από όλο τον Έβρο (μεμονωμένα και οι πρόεδροι των δύο Συλλόγων) με τον κο Κουρμούση να απαντά σε όλα τα ερωτήματα που του υποβλήθηκαν.
Το Επιμελητήριο Έβρου παραμένει σταθερό στην προσπάθεια του να ανοίγει διαύλους επικοινωνίας των τοπικών επιχειρηματιών με τα κέντρα λήψης αποφάσεων και να διεκδικεί τη βέλτιστη συνθήκη για το επιχειρείν, τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων.


ημερίδα επιμελητήριο Έβρου, Φώτης Κουρμούσης

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 2 Φεβρουαρίου, 2021 11:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV