Με επιτυχία η Ημερίδα Υγιεινής Διατροφής στο THRAKI PALACE την Κυριακή 20 Μαΐου

Συντάκτης Νewsroom 21 Μαΐου, 2012 14:10

Με επιτυχία η Ημερίδα Υγιεινής Διατροφής στο THRAKI PALACE την Κυριακή 20 Μαΐου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου στο ξενοδοχείο THRAKI PALACE, η Ημερίδα με θέμα την υγιεινή διατροφή, τα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας.


Οι μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης:

–        συμμετείχαν στο Δημιουργικό εργαστήρι υγιεινής διατροφής με τοπικά προϊόντα και μαγείρεψαν σε ομάδες με την εποπτεία του βραβευμένου σεφ κ. Γιάννη Μπαξεβάνη και τη συνεργασία του υπεύθυνου καθηγητή κ. Ναθαναήλ Χαριτόπουλου και των μαθητών της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων,

–        διαγωνίσθηκαν σε διαγωνισμό μαγειρικής με φαγητά που παρασκεύασαν χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα και ακολουθώντας παραδοσιακές συνταγές της περιοχής τους,

–        παρακολούθησαν ημερίδα σχετική με την υγιεινή διατροφή στην οποία μίλησαν ο Τζανάβαρλης Ιωάννης – Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ο Μπαξεβάνης Γιάννης – Σεφ, ο Παπαδάκης Πασχάλης – Γεωπόνος Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Έβρου, ο Κακαλής Χρήστος – Πρόεδρος Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου και η Φραγκούδη Ζωή – Εκπρόσωπος Αγροτουριστικού Συν/σμού Γυναικών Τριγώνου «ΓΑΙΑ»,

–        Παρουσίασαν Χορούς του τόπου μας που έχουν σχέση με τη διατροφή (χορευτική ομάδα του 8ου Δημ. Σχολείου Αλεξ/πολης με την καθοδήγηση του εκπ/κού Φυσικής Αγωγής κ. Ρετσίδη Οδυσσέα)

 

Γέμισε ο χώρος με άσπρα σκουφάκια, χαρούμενες φωνές, έξαψη, δημιουργικότητα, χαρά και αγωνία.

Γυναικείοι συνεταιρισμοί, σύλλογοι και τοπικοί παραγωγοί εξέθεσαν τα προϊόντα τους και φίλεψαν με αυτά παιδιά και γονείς που συμμετείχαν στην ημερίδα.

Οι παρευρισκόμενοι τίμησαν με το παραπάνω τα φαγητά των παιδιών δοκιμάζοντας γνωστές παραδοσιακές γεύσεις αλλά και φαγητά ιδιαίτερα και σχετικά άγνωστα στους περισσότερους.

Ο  στόχος των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διατροφής, την προβολή και ανάδειξη των προϊόντων και των παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας, ικανοποιήθηκε τόσο στη διάρκεια της Σχολικής χρονιάς όσο και στο πλαίσιο της ημερίδας που αποτέλεσε μια γιορτή με υγιεινά προϊόντα, παραδοσιακό φαγητό, τραγούδι, χορό και γνώση.

Η Α/θμια Εκπαίδευση του νομού Έβρου, και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης κ. Παλαβουζόπουλος Αλέξανδρος διοργάνωσαν σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων μία εξαιρετική εκδήλωση.

Η Π.Ε. Έβρου θα συνεχίσει να υποστηρίζει με χαρά παρόμοιες δραστηριότητες και να ενισχύει κάθε προσπάθεια η οποία ευαισθητοποιεί τα παιδιά, αξιοποιεί τη δημιουργικότητά τους και συντελεί στην απόκτηση υγιεινών συνηθειών και στάσεων ζωής.

 


Συντάκτης Νewsroom 21 Μαΐου, 2012 14:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV