Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 1ο EVROFEST

Συντάκτης Νewsroom 29 Μαρτίου, 2012 20:35

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 1ο EVROFEST

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη οργανωμένη αποστολή, προώθησης των παραγόμενων προϊόντων στον Έβρο, στην Στουτγάρδη της Γερμανίας .


Το 1ο Evrosfest οργάνωσε το Επιμελητήριο Έβρου, η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Έβρου, ο Συνδέσμος Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών Ν. Έβρου με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Στουτγάρδης (VHU) και της ομογενειακής εφημερίδας Europolitis.

Αποτέλεσε μία προσπάθεια προβολής των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της περιοχής μας ,αλλά και του τουριστικού προϊόντος, με απώτερο στόχο την διείσδυση του  στις αγορές του εξωτερικού ,αλλά και την επαφή των Ομογενών με την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Σε αίθουσες ξενοδοχείου παρουσιάσθηκε στο κοινό ,έκθεση προϊόντων του Έβρου και στην οποία συμμετείχαν επιχειρήσεις τροφίμων και τυποποίησης, αγροτικών προϊόντων, ποτών, μεταξωτών, γλυκισμάτων, Αγροτουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων, κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ εκτέθηκαν και άλλα παραγόμενα  προϊόντα της περιοχής.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης εκατοντάδες πολίτες την επισκέφθηκαν, βλέποντας από κοντά την επιχειρηματική δράση του Έβρου. Είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους επιχειρηματίες της περιοχής και να δοκιμάσουν ή να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες για τα εκθέματα. Ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα Θρακικών και Ποντιακών συλλόγων της Στουτγάρδης παρουσίασαν ελληνικούς χορούς κλείνοντας την πρώτη μέρα.

Την επόμενη ημέρα, οι 25 Εβρίτες επιχειρηματίες,  είχαν συναντήσεις, με αντίστοιχους Γερμανούς, για το κλείσιμο επιχειρηματικών συμφωνιών. Εκτιμάται ότι επιτεύχθηκαν 3-6 συμφωνίες για κάθε επιχείρηση του Έβρου, γεγονός που αποδεικνύει την επιτυχία της αποστολής.

Την τελευταία ημέρα του Evrosfest σε γεύμα που παρατέθηκε οι καλεσμένοι γεύθηκαν προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Στουτγάρδη κ.Πάρτσος Παναγιώτης που υποσχέθηκε ότι στο 2ο Evrosfest  που θα γίνει το 2013, θα συμβάλλει για ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.


Συντάκτης Νewsroom 29 Μαρτίου, 2012 20:35

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV