Μεταβολή του καιρού από σήμερα – Τι καιρό θα έχει την Τσικνοπέμπτη

Συντάκτης Νewsroom 19 Φεβρουαρίου, 2020 09:33

Μεταβολή του καιρού από σήμερα – Τι καιρό θα έχει την Τσικνοπέμπτη

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά από το απόγευμα θα χαλάσει στα δυτικά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, από το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα θα ακολουθήσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές. Σταδιακά ο καιρός θα χαλάσει την Τσικνοπέμπτη όπου αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο.

Για σήμερα, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα μείνει στα ίδια επίπεδα με χθες.


Η πρόγνωση του καιρού αναλυτικά για Μακεδονία και Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη (20/2)

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6, στο Ιόνιο 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, που Βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 6 με 7 και στα Αιγαίο από το βράδυ θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.


Συντάκτης Νewsroom 19 Φεβρουαρίου, 2020 09:33

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV