Μαυρίδης: Ανακόλουθη η στάση του υπουργείου και του Μηταράκη.

Συντάκτης Νewsroom 31 Δεκεμβρίου, 2020 12:38

Μαυρίδης: Ανακόλουθη η στάση του υπουργείου και του Μηταράκη.

“Απαράδεκτη η μονομερής απόφαση” χαρακτήρισε μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Έβρος την δρομολόγηση της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου ο Δήμαρχος Ορεστιάδας

Στην «Πρωινή Περιπολία» μίλησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, για την ανάρτηση στη διαύγεια, του διαγωνισμού για την επέκταση των δομών του ΚΥΤ Φυλακίου.

Αφού αναφέρθηκε πρώτα στο ιστορικό των γεγονότων που προμήνυαν αυτό που θα ακολουθούσε, είπε πως ο υπουργός κύριος Μηταράκης, του είχε ζητήσει χρονικό περιθώριο μίας εβδομάδας για να μελετήσει τις παραμέτρους του θέματος, μετά την ξεκάθαρη άρνηση των τοπικών αρχών.


Παρά την παρέλευση πέντε εβδομάδων, ο κ. Υπουργός δεν έδωσε «σημεία ζωής», ώσπου ξαφνικά είδαμε αναρτημένη την εν λόγω απόφαση.

Χαρακτήρισε ανακόλουθη τη στάση του υπουργείου (αποφεύγοντας να πει της κυβέρνησης) και του κ. Μηταράκη, εξέθεσε τα επιχειρήματα που είχε αναπτύξει και στον ίδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν μπορείτε  να μου καταρρίψετε με λογικά επιχειρήματα ΕΣΤΩ και ένα από αυτά, τότε θα δεχόμουν να τους βάλουμε ακόμα και στην πλατεία»!

Είναι – είπε – παράλογο, την ώρα που όλοι πανηγυρίζουν για τη μείωση των ροών, την ώρα που η δομή του ΚΥΤ έχει αποσυμφορήθει, την ώρα που υψώνεται νέος φράχτης και την ώρα που προσλαμβάνουμε περισσότερους φύλακες των συνόρων, εμείς να μιλάμε για αύξηση της χωρητικότητας και για νέες εγκαταστάσεις.

«Παραμύθι» χαρακτήρισε την πιθανή δικαιολογία πως όλα γίνονται για να μη χαθούν Ευρωπαϊκοί πόροι.

Χάσαμε – επανέλαβε – την εμπιστοσύνη στον Υπουργό και τα μέτρα αντίδρασης θα αποφασιστούν σε τηλεδιάσκεψη με όλους τους τοπικούς φορείς, που ο ίδιος προκάλεσε για την ερχόμενη Δευτέρα.

Τέλος, αφού αρνήθηκε να δεχτεί τυχόντα ανταποδοτικά μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά «όχι στα καθρεφτάκια για ιθαγενείς», τόνισε πως επιχειρείται μια διατάραξη των πληθυσμιακών ισορροπιών και της αρμονικής συμβίωσης των κατοίκων στην περιοχή!


Συντάκτης Νewsroom 31 Δεκεμβρίου, 2020 12:38

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV