Μαρίνος Ουζουνίδης: “Έχουν κάνει τους βουλευτές μας διακοσμητικά στοιχεία της ευρωπαϊκής πολιτικής”

Συντάκτης Νewsroom 13 Νοεμβρίου, 2012 17:46

Μαρίνος Ουζουνίδης: “Έχουν κάνει τους βουλευτές μας διακοσμητικά στοιχεία της ευρωπαϊκής πολιτικής”

Στην ενημερωτική εκπομπή του Ράδιο Έβρος Στο Ρυθμό της Ημέρας φιλοξενήθηκε σήμερα ο βουλευτής Έβρου κ. Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος από το γραφείο του στη Βουλή έδωσε εξηγήσεις για την καταψήφιση από τον ίδιο την περασμένη εβδομάδα τόσο του Μεσοπρόθεσμου (Μνημόνιο 3), όσο και του προϋπολογισμού για το 2013.


«Δεν τα ψηφίσαμε (οι Ανεξάρτητοι Έλληνες) γιατί θεωρούμε ότι με αυτά έχουν βάλει ως στόχο να διαλύσουν τον Έλληνα, τον δουλευταρά, τον νομοταγή και κατ’ επέκταση την Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ουζουνίδης συνεχίζοντας «στον προϋπολογισμό που ψηφίσανε προχτές δεν υπάρχει το παραμικρό κίνητρο, ώστε ο εργαζόμενος να έχει την όρεξη και τη διάθεση να δουλέψει. Έχουν φορολογήσει τον άνεργο. Έχουν μειώσει  την σύνταξη του ανθρώπου με ειδικές ανάγκες, αφού πρώτα τον έχουν ταλαιπωρήσει με τις διάφορες επιτροπές. Αυτή είναι η τακτική του Κράτους».

Ο κ. Ουζουνίδης αναφέρθηκε στην ένσταση συνταγματικότητας την οποία υπέβαλε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και απορρίφθηκε μετά από την διακοπή της συνεδρίασης, που προκάλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής, προκειμένου να γεμίσει και πάλι η άδεια αίθουσα της Ολομέλειας. «Δεν διαβάσαμε το Μνημόνιο 3 γιατί δεν προλαβαίναμε και ακολούθησε ο προϋπολογισμός. Ζητήσαμε χρόνο για να το μελετήσουμε αλλά δεν μας δόθηκε. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν ως τακτική να φέρνουν σημαντικά νομοθετήματα στην Επιτροπή, όπου έχουν την πλειοψηφία με αποτέλεσμα στη συνέχεια αυτά να πηγαίνουν στην Ολομέλεια και  χωρίς στην ουσία να συζητείται  τίποτα να ψηφίζονται και να γίνονται νόμοι του Κράτους. Δεν φέρνουν τίποτε προς συζήτηση. Έχουν κάνει τους βουλευτές μας διακοσμητικά στοιχεία της ευρωπαϊκής πολιτικής».

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ουσιαστικά παραχωρήσει τα πάντα στο ΔΝΤ. Η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της. Έχουμε ορυκτό πλούτο, ακίνητη περιουσία την οποία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ως κράτος και δεν αξίζει η Ελλάδα να είναι σε αυτή την κατάσταση». Ο κ. Ουζουνίδης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την πρόθεση να δώσει κίνητρα στους Έλληνες με την εισπρακτική πολιτική, που ακολουθεί. Οι Έλληνες είναι δουλευταράδες και το έχουν αποδείξει, καθώς έχουν επιτύχει στο εξωτερικό».

Στη συνέχεια ο κ. Ουζουνίδης προχωρά σε διάκριση μεταξύ νέων και παλιών βουλευτών, ιδίως των άλλοτε δύο μεγάλων κομμάτων, επιρρίπτοντας τεράστιες ευθύνες στους τελευταίους. «Αυτό όλο το διάστημα παλαιοί βουλευτές , που είχαν και θέσεις Υπουργών και Υφυπουργών στο παρελθόν, παίρνουν τον λόγο και μιλούν λες και δεν έπαιρναν αυτοί τις αποφάσεις στο παρελθόν και δεν βρισκόταν στη Βουλή. Η τακτική (της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) είναι να διαλύσουν τον Έλληνα και την Ελλάδα. Δεν εξηγείται αλλιώς το κλείσιμο Υπηρεσιών π.χ. στον Έβρο, όπου τα κτίρια είναι ιδιόκτητα και τα λειτουργικά έξοδα δεν είναι τόσο μεγάλα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε αντίθετοι σε πάρα πολλά θέματα και τακτικές που ακολουθούνε (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), αλλά εμείς είμαστε 20 βουλευτές και βάσει του δημοκρατικού πολιτεύματος καταφέρνει η πλειοψηφία να ψηφίσει και να περάσει αυτά τα απαράδεκτα μέτρα».

Ο κ. Ουζουνίδης δεν διστάζει να καταγγείλει πολιτικούς, οι οποίοι κατά την άσκηση των  καθηκόντων τους σφάλλουν με πρόθεση ή κλείνουν το μάτι σε συμφέροντα. «Η Ελλάδα ως κράτος δεν είχε γερές βάσεις διότι η πλειοψηφία αυτών που κυβερνούσανε ήταν ανίκανοι. Δεν είχαν τα φόντα και τα προσόντα. Από την άλλη πολλοί εκ προθέσεως κάνουν λάθος χειρισμούς γιατί θέλουν να παραχωρήσουν μέρος της Ελλάδας (σε υποκινητές)».

«Είναι απαράδεκτο ο κ. Πάγκαλος να λέει ότι τα φάγαμε μαζί» τονίζει ο βουλευτής Έβρου λέγοντας ότι «στην περιοχή μας άνθρωποι είχαν ξενιτευτεί, φέρανε χρήματα στην χώρα, στερηθήκανε πολλά πράγματα, κάνανε οικονομίες και χτίσανε ένα σπίτι για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους κι έρχονται σήμερα να ζητάνε απαράδεκτους φόρους. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν τα έφαγε με τον Πάγκαλο».

Όσον αφορά στις περιβόητες λίστες καταθετών στο εξωτερικό ο κ. Ουζουνίδης αναφέρθηκε στον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννο Παπαντωνίου και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών  να κυνηγήσουν πρώτα τους φοροφυγάδες και τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος, οι οποίοι αφού επιστρέψουν τα χρήματα του ελληνικού λαού έπειτα να μπούνε φόροι στους πολίτες.

Ο κ. βουλευτής αναφέρθηκε στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και ζήτησε από τους Υπουργούς προτού νομοθετούν να επισκέπτονται την ελληνική επικράτεια. Για το επίδομα θέρμανσης ο κ. Ουζουνίδης δήλωσε ότι «Δεν μπορεί ο Έβρος να είναι στην Β’ Ζώνη. Είναι προτιμότερο να ωφεληθούνε και δέκα, από το να αδικηθούνε πενήντα. Έπρεπε ο Έβρος να είναι στην Α’ Ζώνη, αφού υπάρχουν περιοχές με πολύ κρύο».

Για τα μεταλλεία χρυσού στην περιοχή του Περάματος ο κ. Ουζουνίδης εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του στην εκμετάλλευση του χρυσού, όπως και ο κόσμος της περιοχής. «Εμείς θέλουμε να γίνονται συζητήσεις με τις τοπικές κοινωνίες και να ακούμε την άποψη του κόσμου είτε αρέσει αυτό σε κάποιους είτε όχι. Υπάρχουν  ένα σωρό άλλοι τρόποι όπου μπορούν να δοθούν και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Πολύ σημαντική στην περιοχή μας είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Να δοθούν κίνητρα στην περιοχή και να γίνουν κάποια έργα από το κράτος προκειμένου να εκμεταλλευτούμε και τα νερά των ποταμών μας. Το κράτος είναι αφερέγγυο απέναντι στους πολίτες και δεν τους δίνει τα κίνητρα και τη δυνατότητα να δουλέψουν και να δημιουργήσουν. Απαιτείται σταθερό φορολογικό σύστημα και σταθερή πολιτική από το κράτος. Είναι όλα οργανωμένα να διαλύσουν τον Έλληνα πολίτη».

Τέλος, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ρωτήθηκε για  το θέμα της λαθρομετανάστευσης και την απόφαση του αρμοδίου Υπουργού για επέκταση του κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. «Με χίλια ζόρια κατάφερα και έμαθα για την εντολή που έχει δώσει ο κ. Δένδιας σε πρώτη φάση να μεταφερθούν λυόμενα σπίτια για να κατασκευαστούν στο υπάρχον στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Φυλάκιο». Ο κ. Ουζουνίδης δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στη Βουλή. «Με ποιο δικαίωμα ο κ. Δένδιας κατασκευάζει στον Έβρο στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς ενημέρωση του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου; Υπάρχουν κι άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Θράκη. Ας πάνε να δημιουργήσουν και στη Ρόδο. Η κατάσταση έχει φτάσει στα όρια. Ας φέρουν πραγματικά στρατόπεδα στην περιοχή μας κι όχι τους παράνομους μετανάστες. Εμείς είμαστε αντίθετοι στις ΕΟΖ και την κονσερβοποίηση της Θράκης. Ο εβρίτικος λαός ας αποφασίσει αν θέλει τις ΕΟΖ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Θέλουμε να γίνει κάτι καλό για τον κόσμο. Πρέπει να επανέλθει η χαρά και η διάθεση για δουλειά σε κάθε Έλληνα».

 


Συντάκτης Νewsroom 13 Νοεμβρίου, 2012 17:46

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV