«Μαζί για το Παιδί»: Βιβλιοθήκες και νέα παιχνίδια απέκτησαν δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 20 Οκτωβρίου, 2021 11:39

«Μαζί για το Παιδί»: Βιβλιοθήκες και νέα παιχνίδια απέκτησαν δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου Ορεστιάδας

Για 3η συνεχή χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα χορηγίας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» με τίτλο «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά. Δράσεις για την Υγεία & την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Στο πλαίσιο της δωρεάς η Ένωση κάλυψε ανάγκες υλικοτεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για σχολεία του Δήμου Ορεστιάδας, όπως ανακοινώθηκε.

Ειδικότερα, στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων τα παιδιά έχουν πλέον την ευκαιρία να επισκέπτονται μία καινούργια βιβλιοθήκη με την ευγενική χορηγία της κ. Κυβέλης Αλεξίου, ενώ σε 8 Νηπιαγωγεία οι μαθητές περνούν πλέον το ελεύθερο χρόνο τους στον αύλειο χώρο με νέα παιχνίδια,  μία δωρεά της εταιρείας ‘’Procter & Gamble” και της μικρής Cathreen, της οποίας οι γονείς προτίμησαν οι καλεσμένοι αντί για δώρα στη βάφτιση της, να προσφέρουν χρήματα για την αγορά παιχνιδιών σε νηπιαγωγεία ακριτικών περιοχών. Επιπλέον, οι μαθητές του 4ου Δημοτικού έχουν πλέον ανανεωμένο χώρο βιβλιοθήκης με νέα έπιπλα  και κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό με την υποστήριξη της Βιομηχανίας Ξύλου AKRITAS.


Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Ριζίων πραγματοποιήθηκαν στις 13 Οκτωβρίου 2021 με την παρουσία της Προέδρου της Ένωσης κ. Αλεξάνδρας Μαρτίνου, της Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Έρρικας Οικονόμου, του Δημάρχου Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη, της κ. Δήμητρας Βουρδόγλου Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου και της κ. Μανάφη Ιωάννας Συντονίστριας Εκπαίδευσης.

Η Ένωση επίσης στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης πραγματοποίησε με εκπροσώπους του Συμβουλευτικού της Κέντρου, στις 11 Οκτωβρίου 2021, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου, ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη βρέφους και νηπίου».  Τα σεμινάρια διεξήχθησαν με την ευγενική υποστήριξη της Eurobank, στο πλαίσιο του προγράμματος της και πρωτοβουλίας της για το δημογραφικό  «Μπροστά για την οικογένεια».

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, τη Γεν. Γραμματέα κ. Έρρικα Οικονόμου, την Eurobank, την εταιρεία Procter & Gamble’’, την κ. Κυβέλη Αλεξίου, την Βιομηχανία Ξύλου AKRITAS, την μικρή Cathreen και τους γονείς της και τους εθελοντές της Ένωσης, που με την στήριξή τους συνέβαλαν και συμβάλλουν ανελλιπώς στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος των μαθητών του Δήμου Ορεστιάδας, δημιουργούν ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά και τους νέους και τους παρακινούν στη δημιουργική απασχόληση.


Συντάκτης Νewsroom 20 Οκτωβρίου, 2021 11:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV