Μήνυμα του πρωθυπουργού προς του πολίτες το απόγευμα

Συντάκτης Νewsroom 22 Οκτωβρίου, 2020 12:33

Μήνυμα του πρωθυπουργού προς του πολίτες το απόγευμα

Είμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τακτική του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Το απόγευμα θα απευθυνθώ προς τους πολίτες, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως παρόλο που εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, αυτό δεν είναι παρηγοριά. «Θα μιλήσω στους πολίτες και θα εξηγήσω που βρισκόμαστε και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία σε σχέση με τον ιό, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν έχουμε φαινόμενα έντονης μεταδοσης στα σχολεία, και η εξήγηση είναι ότι τηρούνται ευλαβικά τα βασικά μέτρα ασφάλειας, όπως η μάσκα». 


Τονίζοντας ότι την ατομική ευθύνη είναι το άλλο νόμισμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Φέρατε την εμπειρία σας ως ανώτατος δικαστής που ερμηνεύει το σύνταγμα έχετε απόλυτο δίκιο ότι η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της αλληλεγγύης. Η πράξη μας έχει επίπτωση σε άλλους αλλά και σε ανθρώπους που αγαπάμε. Η ατομική ευθύνη είναι το υπόφειγμα συμπεριφοράς πάνω στο οποίο θα χτίσουμε την συλλογική αλλελλεγγύη». 

«Τα μέτρα δεν αποσκοπούν στον περιορισμό της ελευθερίας μας αλλά στην προστασία του κοινωνικού συνόλου», σημείωσε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε επιβεβαιώσει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τις περιοχές που βρίσκονται στο πορτοκαλί επίπεδο καθώς και για τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κ. Πελώνη υποστήριξε ότο η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λέηψη νέων μέτρων έπειτα από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού τα τελευταία 24ωρα.  

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι αφορούν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους πανελλαδικά αλλά και η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ 01:00 και 05:00 το πρωί για τις πορτοκαλί περιοχές- στις οποίες ανήκουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 


Συντάκτης Νewsroom 22 Οκτωβρίου, 2020 12:33

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV