Μήνυμα της Ένωσης Ιατρών Θράκης για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Συντάκτης Νewsroom 17 Νοεμβρίου, 2011 09:30

Μήνυμα του ΔΣ της ΕΙΝΟΚΥΘ για την επέτειο της 17 Νοέμβρη


Ο ελληνικός λαός απέρριψε και αντιτάχθηκε με αγωνιστικό σθένος και αποφασιστικότητα στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μια πολιτική που υπηρέτησε με βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τα συμφέροντα των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, περιφρόνησε την λαϊκή βούληση εξαπατώντας τον λαό και καταρράκωσε την εθνική κυριαρχία πλήρως υποταγμένη στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Μια πολιτική, που σε δύο μόλις χρόνια, αφαίρεσε από τους εργαζόμενους δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα.  Οδήγησε στην ανεργία και την ανέχεια πλατιά κοινωνικά στρώματα και στην πτώχευση χιλιάδες επαγγελματίες. Υπέσκαψε συστηματικά τα θεμέλια κάθε θεσμού κρατικής κοινωνικής μέριμνας στην παιδεία, την υγεία…

Τον Νοέμβρη του 1973, η εξέγερση του Πολυτεχνείου συσπείρωσε και τότε τον ελληνικό λαό και εξέφρασε τον πόθο του να απαλλαγεί από την χούντα που υφάρπαξε με την βία την εξουσία, κατέλυσε την δημοκρατία και καταδυνάστευε την χώρα για 6 χρόνια με την στήριξη πάλι ξένων κέντρων. Η ηρωική εξέγερση σε πολύ λίγες ημέρες οδήγησε στην πτώση τον Γ. Παπαδόπουλο και τις πολιτικές μαριονέτες που παρίσταναν την κυβέρνησή του.

Μετά 38 χρόνια, οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού οδήγησαν στην κατάρρευσή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στην παραίτηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.  Αλλά όπως και το 1973, δεν επετράπη στον ελληνικό λαό να εκφράσει δημοκρατικά την βούλησή του. Τότε ένας στυγνότερος δικτάτορας τον αλυσόδεσε ακόμη πιο σφιχτά και, πριν το καθεστώς του καταρρεύσει με την σειρά του, πρόλαβε να ολοκληρώσει τον αντεθνικό του ρόλο στην Κύπρο. Σήμερα, ο θλιβερός συρφετός των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αντί να καταψηφίσει την μισητή κυβέρνηση, ενέκρινε άλλη μια φορά τα σχέδια του Γ. Παπανδρέου και των αφεντικών του στην ΕΕ και το ΔΝΤ, να καταργήσει στην πράξη το Κοινοβούλιο, να κουρελιάσει το Σύνταγμα και με την σύμπραξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε συνεργασία με τον Α. Σαμαρά και τον Γ. Καρατζαφέρη να προσπαθήσει να αλυσοδέσει τον ελληνικό λαό με μια κυβέρνηση που προορίζεται να «εφαρμόσει την οικονομική πολιτική που απορρέει από τις δανειακές συμβάσεις».

Η κυβέρνηση αυτή δεν εκφράζει την βούληση του ελληνικού λαού ούτε προέκυψε από την λαϊκή εντολή αλλά είναι προϊόν κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Στηρίζεται από ένα κοινοβούλιο όπου οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας καταχράσθηκαν την εμπιστοσύνη των εκλογέων τους και σπάζοντας τους δεσμούς τους με τον ελληνικό λαό του οποίου είναι εντολοδόχοι, υφάρπαξαν την εξουσία και έγιναν δυνάστες του. Ήδη, ένας μετά τον άλλο, διαγκωνίζονται με εμετικό τρόπο για το ποιος θα προσφέρει την μεγαλύτερη εκδούλευση στα αφεντικά των Βρυξελλών.

Την κυβέρνηση αυτή οφείλουμε να την ανατρέψουμε. Τώρα, που όλες οι μάσκες έπεσαν, ξέρουμε. Ξέρουμε ότι το βάρος της σωτηρίας της χώρας πέφτει στα δικά μας και όχι στα δικά τους χέρια.

Εμείς, εργαζόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί θα σταθούμε δίπλα στις ανάγκες του χειμαζόμενου λαού. Θα σταθούμε δίπλα στους αγώνες του για κοινωνική απελευθέρωση, λαϊκή κυριαρχία και εθνική αξιοπρέπεια. Θα παλέψουμε για να περισώσουμε και να διαφυλάξουμε για την επόμενη δική μας μέρα ότι έχει αφήσει όρθιο από το δημόσιο σύστημα υγείας η επίθεση της πλουτοκρατίας. Θα αναπτύξουμε πολλαπλές πρωτοβουλίες σε ένα ευρύ δίκτυο αλληλεγγύης για να καλύψουμε τις ανάγκες περίθαλψης του λαού που του αποστερούν μέρα με τη μέρα οι κρατικές υπηρεσίες.

Εμείς, οι νοσοκομειακοί γιατροί, θα αγωνισθούμε για να κάνουμε πράξη τους στόχους της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 

 


Συντάκτης Νewsroom 17 Νοεμβρίου, 2011 09:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV