Μέχρι 16 Μαρτίου αιτήσεις για πληρωμή Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6

Συντάκτης Νewsroom 3 Μαρτίου, 2021 12:52

Μέχρι 16 Μαρτίου αιτήσεις για πληρωμή Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6

Ξεκινά η δεύτερη φάση για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, καθώς δημοσιεύτηκε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με τα κριτήρια για τις εκταμιεύσεις.

Στην απόφαση περιγράφεται η διαδικασία και προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19, κατά το μήνα Ιανουάριο 2021.

Η αιτούσα επιχείρηση ενημερώνεται ψηφιακά από την ΑΑΔΕ αναφορικά με την έγκριση ή απόρριψη της αίτησής της. Στη συνέχεια μπορεί να υποβάλει στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» αίτημα επανεξέτασης, εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ως άνω ενημέρωση.


Η αίτηση για τη χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport». Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 16η Μαρτίου 2021. Οι πληρωμές προβλέπεται να ξεκινήσουν προς τα τέλη της εβδομάδας.

Η ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Με βάση την νέα ΚΥΑ τουλάχιστον 500 ή 1.000 ευρώ θα λάβει κάθε δικαιούχος, αναλόγως εάν έκλεισε με κρατική εντολή ή όχι η επιχείρηση, το πόσα άτομα απασχολεί ως προσωπικό, ή με βάση τον μαθηματικό που υπολογίζει το μέγεθος του πλήγματος που υπέστη.


Συντάκτης Νewsroom 3 Μαρτίου, 2021 12:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV