Μένουμε σπίτι: Περιποιηθείτε τον εαυτό σας φτιάχνοντας μάσκες ομορφιάς για πρόσωπο και σώμα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Απριλίου, 2020 21:37

Μένουμε σπίτι: Περιποιηθείτε τον εαυτό σας φτιάχνοντας μάσκες ομορφιάς για πρόσωπο και σώμα

Μπορεί να μένουμε στο σπίτι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να περιποιηθούμε τον εαυτό μας.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές εύκολες συνταγές για πίλινγκ προσώπου (για διάφορους τύπους δέρματος), πίλινγκ χειλιών, κρέμα μαλλιών, κρέμα σώματος και μάσκα μαλλιών τα οποία μπορείτε να παρασκευάσετε εύκολα με απλά υλικά!

ΠΙΛΙΝΓΚ ΠΡΟΣΩΠΟΥ


Για μαύρα στίγματα και ακμή: Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό peeling προσώπου με μαγειρική σόδα και γάλα. Το συγκεκριμένο πίλινγκ θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα, βοηθώντας παράλληλα και στην αντιμετώπιση της ακμής.

Η μαγειρική σόδα δρα ενάντια στα σπυράκια, αφού έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Από την άλλη μεριά, το γάλα (ή γιαούρτι, ή κρέμα γάλακτος) κάνει το δέρμα μαλακό και το καταπραΰνει, προσφέροντας του παράλληλα ήπια απολέπιση και βαθιά ενυδάτωση.

Θα χρειαστείτε:
– 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
– 3 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος)

Τρόπος παρασκευής: Απλά αναμείξτε τα δυο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε το μείγμα σε όλο σας το πρόσωπο κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ και δίνοντας περισσότερη έμφαση στα σημεία με τα μαύρα στίγματα, όπως είναι η μύτη και το πηγούνι. Έπειτα, αφήστε το πίλινγκ προσώπου με σόδα να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Προσοχή όμως: Αν η επιδερμίδα σας έχει ήδη σπυράκια ή αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακμής, αποφύγετε το τρίψιμο και προχωρήστε κατευθείαν στο στάδιο που αφήνετε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά ή αποφύγετε γενικότερα την συγκεκριμένη μάσκα.

Χρειάζεται προσοχή διότι η μαγειρική σόδα προκαλεί ευαισθησία στο δέρμα που μπορεί να οδηγήσει σε εξανθήματα, ερυθρότητα ή έγκαυμα. Καλό θα είναι να κάνετε αρχικά μια δοκιμή σε ένα μικρό σημείο του χεριού σας πριν κάνετε την εν λόγω μάσκα στο πρόσωπο. Αν μάλιστα το πρόσωπο σας έχει ήδη σπυράκια ή ακμή, τότε μπορεί να προκαλέσει έξαρση του προβλήματος. Σε περίπτωση ωστόσο που δεν έχετε πρόβλημα ακμής ή σπυράκια και προκληθεί κάποιος ερεθισμός από την εφαρμογή της μάσκας αυτής, απλώστε την ενυδατική σας κρέμα για να τον αντιμετωπίσετε.

Για πανάδες και σπυράκια:
Το λεμόνι είναι γνωστό για τις λευκαντικές του ιδιότητες και τη δράση ενάντια στις δερματικές κηλίδες και τις πανάδες, όπως και για την αντισηπτική του δράση ενάντια στην ακμή. Από την άλλη μεριά, οι κόκκοι της ζάχαρης καθαρίζουν τους πόρους, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας.

Θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής: Το μόνο που χρειάζεται είναι να αναμείξετε τα υλικά και να τα ανακατέψετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε το μείγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο σας και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Για λιπαρό δέρμα: Κάντε φυσική απολέπιση προσώπου με ξύδι ή μηλόξυδο. Απλά εφαρμόστε το κάθε βράδυ για δυο εβδομάδες πριν τον ύπνο με ένα βαμβάκι και αφήστε το να δράσει για 5-10 λεπτά. Μετά ξεπλυθείτε με δροσερό νερό και κοιμηθείτε. Αυτή η απλή μέθοδος για σπιτικό πίλινγκ προσώπου θα περιορίσει την λιπαρότητα και την ακμή. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε παγάκια με ξύδι ή απλά να το παγώσετε πριν τη χρήση. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, καλό θα είναι να το αραιώσετε ελαφρώς με νερό πριν την χρήση.

Για μικτό δέρμα: Ένα μικτό πρόσωπο διαθέτει τόσο ξηρά, όσο και λιπαρά σημεία, επομένως το πίλινγκ προσώπου που χρειάζεται πρέπει να είναι πολύ απαλό. Η απολέπιση θα πρέπει να στοχεύει κυρίως τις λιπαρές περιοχές στο Τ του προσώπου (δηλαδή μέτωπο, μύτη, πιγούνι).

Αναμείξτε λοιπόν μαγειρική σόδα με αμυγδαλέλαιο ή σησαμέλαιο και προσθέστε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Απλώστε το στο πρόσωπο σας για λίγο και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Για ξηρό δέρμα: Μια ξηρή επιδερμίδα δεν έχει ανάγκη από βαριά και συχνή απολέπιση, διότι είναι ευαίσθητη. Κάνοντας ένα πίλινγκ προσώπου μια φορά κάθε δυο εβδομάδες μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό, λαμπερό και όμορφο.

Αναμείξτε μαγειρική σόδα με ελαιόλαδο και προαιρετικά προσθέστε λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς ή γερανιού, το οποίο βοηθά στην αναδόμηση της επιδερμίδας.

Εφαρμόστε το μείγμα για λίγο στο πρόσωπο σας και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Πίλινγκ για χείλη: Πρόκειται για ένα σπιτικό προϊόν για απολέπιση χειλιών με αρκετά καλά αποτελέσματα. Η ζάχαρη έχει πολύ καλές απολεπιστικές ιδιότητες, ενώ το μέλι έχει θρεπτικά συστατικά και βοηθάει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Σε λίγο μέλι προσθέστε ζάχαρη έτσι ώστε να φτιάξετε μια πάστα. Απλώστε στα χείλη σας με τα δάχτυλα και τρίψτε ελαφρά με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 20 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε. Αν έχετε υπομονή μπορείτε να το κρατήσετε και παραπάνω. Έπειτα ξεπλύνετε καλά και σκουπίστε τα χείλη σας.

Κρέμα ματιών
Θα χρειαστείτε:
1 κουταλάκι του γλυκού κρύο τσάι από χαμομήλι
3 χοντρές φέτες αγγουριού.
1 κουταλιά της σούπας ζελέ αλόης βέρα.
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Τρόπος παρασκευής:
Χτυπήστε σε ένα μπλέντερ καλά τα αγγούρια και προσθέστε το χαμομήλι, μια κουταλιά της σούπας ζελέ αλόης βέρα καθώς και μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ξαναχτυπήστε τα όλα μαζί τα υλικά σας στο μπλέντερ σας. Η κρέμα σας είναι έτοιμη. Αποθηκεύστε την σε ένα δοχείο και χρησιμοποιήστε την όποτε επιθυμείτε, εφαρμόζοντάς την στην περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια σας με τα δάχτυλά σας.
Χάρη στην αλόη βέρα, αυτή η σπιτική κρέμα ματιών θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα σας και της χαρίζει ελαστικότητα και σφριγηλότητα.

Κρέμα σώματος
Θα χρειαστείτε:
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 3/4 φλιτζ. αποσταγμένο νερό 2 κ.γ. κομματιασμένη κηρήθρα 30 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας

Τρόπος παρασκευής:
-Βάλτε το αποσταγμένο νερό στο μπλέντερ.
-Ανακατώστε μια μεζούρα ελαιόλαδο με την κηρήθρα. Βάλτε τα σε μπεν μαρί και βράστε το νερό για να λιώσει η κηρήθρα. Αφήστε την να κρυώσει για 2 λεπτά.
-Στο μπλέντερ με το νερό προσθέστε σταδιακά το μείγμα με το ελαιόλαδο και τη λιωμένη κηρήθρα.
-Προσθέστε το αιθέριο έλαιο λεβάντας. -Μεταφέρετε σε αποστειρωμένα δοχεία και αποθηκεύστε.

Μάσκα μαλλιών:
Ανεξάρτητα από την ταλαιπωρία και το μέγεθος της αφυδάτωσης που έχουν υποστεί τα μαλλιά σου, οι βαθιά ενυδατικές ιδιότητες του μελιού θα τα επαναφέρουν σε άριστα ποσοστά υγρασίας, απαλότητας και σφρίγους.

Θα χρειαστείτε:
1/2 φλιτζάνι ρευστό μέλι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος εφαρμογής: Κάνουμε μασάζ σε νωπά μαλλιά. Άφησε για 20 λεπτά και ξέπλυνε. Για εξαιρετικά ταλαιπωρημένα μαλλιά, ανάμιξε το μέλι με δυο κουταλιές πλούσιας πρωτεΐνης από ένα λιωμένο αβοκάντο ή κρόκο αυγού: η πρωτεΐνη συμβάλει στην αναδημιουργία της κατεστραμμένης κερατίνης, της κύριας πρωτεΐνης στη δομή της τρίχας.

Συχνότητα: Μια φορά το μήνα.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Απριλίου, 2020 21:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV