Μάρτης της Ισότητας:Γυναίκες εργαζόμενες από Ορεστιάδα και Αδριανούπολη συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις.

Συντάκτης Νewsroom 19 Μαρτίου, 2014 11:38

Μάρτης της Ισότητας:Γυναίκες εργαζόμενες από Ορεστιάδα και Αδριανούπολη συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις.

18  Γυναίκες επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Τουρκία συναντήθηκαν σε μία τράπεζα εργασίας, παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους, μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γυναίκα επιχειρηματίας, για την ανάγκη να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του Επιχειρείν και στις οικογενειακές υποχρεώσεις, για τα χαρακτηριστικά της γυναίκας επαγγελματία για την ικανοποίηση  που αντλεί από την άσκηση του επαγγέλματος.

Στις γυναίκες, στην εκδήλωση για την ΤΕΧΝΗ, την  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και τη  ΜΟΥΣΙΚΗ, θερμό καλωσόρισμα απηύθυνε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας και Αντιπεριφερειάρχης Εβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη, με πρωτοβουλία της οποίας διοργανώθηκε η εκδήλωση.


Την εκδήλωση χαιρέτισαν η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Ορεστιάδας κ. Αννυ Ροροπούλου, η πρόεδρος του ΣΒΒΒΕ κ. Χρύσα Μανουηλίδου, η Γραμματέας της ΕΕΒΟΠ κ. Ελένη Αρχοντίδου και η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αδριανούπολης .

Γυναίκες αυτοαπασχολούμενες, σε εμπορικές επιχειρήσεις, στην παροχή υπηρεσιών, στη βιοτεχνία και τη βιομηχανία με πρωταγωνιστικό ρόλο, γυναίκες από οικογενειακό περιβάλλον με επιχειρηματική κουλτούρα που ανέλαβαν την οικογενειακή επιχείρηση ή που ίδρυσαν δική τους, γυναίκες που βρέθηκαν στον επιχειρηματικό στίβο χωρίς η επιχειρηματικότητα να είναι μέρος της ζωής τους, γυναίκες που αξιοποίησαν τις σπουδές τους ή το ενδιαφέρον τους για ένα αντικείμενο τόσο διαφορετικές και τόσο ίδιες στις ανησυχίες, στις αγωνίες, στους αγώνες και στην επιδίωξη του στόχου τους.

Συναντήθηκαν στην Ορεστιάδα την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μάρτης της Ισότητας, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας της ΠΑΜΘ, σε συνεργασία με το  Σύνδεσμο Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Β. Έβρου, την  Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας, της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ορεστιάδας και με την υποστήριξη του Προξενείου  της Ελλάδας στην Αδριανούπολη. Ανταποκρίθηκε άμεσα το Επιμελητήριο Αδριανούπολης , το  οποίο εκπροσωπήθηκε με πολυμελή αποστολή που συμμετείχε στις εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν  πολλές  γυναίκες επιχειρηματίες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας.

Προηγήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής της  Esra coskun και φωτογραφίες του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (ΚΕΔΗΦΩΤ ) με θέμα «Γυναίκα / Frau /  կին / femeie /woman/ жена / donna / женщина / kadın / kvinne».

Στη Μουσική βραδιά  που ακολούθησε, τη γυναίκα τραγούδησαν, στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, μουσικοί και ερμηνευτές της  ορχήστρας «Ηχόχρωμα».

Για πρώτη φορά συναντήθηκαν γυναίκες των δύο χωρών και  μέσα από την οπτική του φύλου μίλησαν για τη δουλειά και τη ζωή τους.  Ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση στην Αδριανούπολη που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία των γυναικών της Τουρκίας.


Συντάκτης Νewsroom 19 Μαρτίου, 2014 11:38

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV