Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας: “Καταδικάζουμε την επιβολή προστίμου στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου”

Συντάκτης Νewsroom 23 Νοεμβρίου, 2020 11:35

Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας: “Καταδικάζουμε την επιβολή προστίμου στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου”

Την επιβολή προστίμου στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου Παναγιώτη Ζησίδη για την διαμαρτυρία για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας:

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας καταδικάζουμε την απόφαση του Α.Τ. Δικαίων να επιβάλει πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, Ζησίδη Παναγιώτη ως διοργανωτή της παράστασης διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Πειραιώς στα Δίκαια.

Η αγωνία των κατοίκων για την περαιτέρω ερήμωση της περιοχής του Τριγώνου επιβάλει τον αγώνα είτε για να μην κλείσει το υποκατάστημα της τράπεζας, είτε για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας είτε για οποιαδήποτε άλλο πρόβλημα έχει οδηγήσει στην ερήμωση της υπαίθρου.


Είναι απαράδεκτη η κατηγορία περί διοργάνωσης συγκέντρωσης καθώς η συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έγινε από ελάχιστα μέλη του συλλόγου και η οργάνωση ήταν υποδειγματική, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης που έχει αφήσει απροστάτευτο το λαό απέναντι στην πανδημία.

Η εξέλιξη αυτή είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται για να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους αγρότες, τον αγωνιζόμενο λαό. Γίνεται για να περιορίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις λαϊκές εργατικές ελευθερίες.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και τα μέτρα για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στο λαό τώρα που αποκαλύπτονται οι εγκληματικές της ευθύνες για τη μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη μη λήψη μέτρων σε κρίσιμους χώρους, όπως τα σχολεία, και εντείνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα με μια σειρά μέτρα (για την κατάργηση του 8ωρου, τον περιορισμού της λειτουργίας των σωματείων με το νέο συνδικαλιστικό νόμο κλπ…).

Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο θα παλεύουμε στο πλευρό του εργατικού και αγροτικού  κινήματος, κόντρα στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την καταστολή με την οποία προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλει την πολιτική της εις βάρος του λαού.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να ακυρώσει το πρόστιμο της ντροπής, να μην κλείσει το υποκατάστημα της τράπεζας και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κατοίκων της περιοχής και την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Καλούμε τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και όλους τους  συλλόγους, όλα τα σωματεία και τους φορείς, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να απαιτήσουν την διαγραφή του απαράδεκτου προστίμου.


Συντάκτης Νewsroom 23 Νοεμβρίου, 2020 11:35

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV