Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ: Να σταματήσουν οι δημοπρασίες αγροτεμαχίων στον Έβρο και να δοθούν στους παραγωγούς

Συντάκτης Νewsroom 2 Δεκεμβρίου, 2020 11:42

Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ: Να σταματήσουν οι δημοπρασίες αγροτεμαχίων στον Έβρο και να δοθούν στους παραγωγούς

Να σταματήσουν οι δημοπρασίες αγροτεμαχίων στην περιοχή του Έβρου και να δοθούν στους παραγωγούς που για χρόνια τα καλλιεργούσαν ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Για το θέμα μίλησε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Τρέλλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Να σταματήσουν οι δημοπρασίες αγροτικής γης – Να δοθούν στους παραγωγούς που για  χρόνια τα καλλιεργούσαν


Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στην βάση των  διατάξων  του Ν. 4061/2012 «Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις» όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα και ισχύει (ΦΕΚ 66/τ.Α΄/22-03-2012), προχωρά σε δημοπρασίες  για την διάθεση δημόσιας αγροτικής γης.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι  για μια σειρά αγροτεμάχια που η ΔΑΟΚ για πολλά χρόνια διέθετε σε παραγωγούς για να τα καλλιεργούν θα βρεθούν κάποιοι άλλοι, επιχειρηματικά αρπακτικά που θα τα διεκδικήσουν και πιθανά θα τα πάρουν έναντι «πινακίου φακής».

Χθες έγινε  η πρώτη (θα ακολουθήσουν άλλες 3 μέχρι 7 Δεκεμβρίου ) δημοπρασία  αγροτικής  γης στην περιοχή της Ρούσας, όπου  εμφανίστηκε στην διαγωνιστική διαδικασία το παραπάνω φαινόμενο, οι πραγματικοί αγρότες έχασαν την γη που επί χρόνια καλλιεργούσαν. Τα αγροτεμάχια αυτά από πολλά χρόνια τα καλλιεργούσαν οι κάτοικοι της Ρούσας  στη βάση παραχώρησης για χρήση από την ΔΑΟΚ. Πολλά από αυτά τα χωράφια έχουν ενταχθεί σε προγράμματα βιολογικής καλλιέργειας, έχουν δοθεί δικαιώματα κλπ,  ή απώλεια τους από τους αγρότες που τα καλλιεργούσαν θα έχει σαν συνέπεια την απώλεια όχι μόνο των αγροτεμαχίων αλλά και ποινές εξαιτίας μείωσης των εκτάσεων που καλλιεργούν.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπερειφερειάρχη Έβρου να παρέμβουν ώστε να σταματήσει η διαδικασία αυτή και  τα αγροτεμάχια να διατεθούν στους καλλιεργητές που τα καλλιεργούσαν τα προηγούμενα χρόνια.


Συντάκτης Νewsroom 2 Δεκεμβρίου, 2020 11:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV