Λαμπρός εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Νewsroom 4 Φεβρουαρίου, 2011 10:39

Στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου από ετών έχει καθιερωθεί η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου να τιμάται στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου και μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας να ακολουθεί εκδήλωση τιμής στην μητέρα.


Συγκεκριμένα το εσπέρας της παραμονής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέσθηκε στον προαναφερθέντα Ιερό Ναό και την κυριώνυμη ημέρα λειτούργησε με τη συμμετοχή όλων των ιερέων της πόλεως του Διδυμοτείχου παρουσία του Δημάρχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε τιμητική εκδήλωση επί τη εορτή της μητέρας στα πλαίσια της οποίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα. Τιμήθηκαν τρείς μητέρες που έχουν γεννηθεί στο Uzun Kopru (Μακρά Γέφυρα) μία πόλη που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Έβρου, λίγα χιλιόμετρα απέναντι από το Διδυμότειχο και που ήλθαν πρόσφυγες από εκεί και εγκαταστάθηκαν στο Διδυμότειχο, όπου δημιούργησαν οικογένειες. Οι τρείς υπέργηρες μητέρες με πολύ συγκίνηση δέχθηκαν από το Σεβασμιώτατο τη τιμητική διάκριση, ένα επιστήθιο σταυρό. Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε η παρουσία του Δημάρχου του Uzun Kopru κ. Enis Isbilen, ο οποίος παρευρέθη στην εκδήλωση και προσέφερε στις τιμηθείσες αναμνηστικά δώρα από τη γενέτειρα τους.

Ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας την εκδήλωση επανέλαβε ότι ο Έβρος δεν χωρίζει τους λαούς μας αλλά τους ενώνει, ότι η μητέρα είναι πρόσωπο ιερό για όλους τους ανθρώπους και ότι η ανθρωπιά είναι εκείνο που ενώνει τους λαούς. Το Δήμαρχο Uzun Kopru  και τους Δημάρχους Hausa (Χαύσας) κ. Ouz Tekin και Enez (Αίνου) κ. Ahmet Cayir, που τον συνόδευαν, ο Σεβασμιώτατος τους δεξιώθηκε στη συνέχεια και τους παρέθεσε γεύμα σε εστιατόριο της πόλης.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον εσπερινό της αγρυπνίας που τελέσθηκε επί τη εορτή του αγίου Συμεών του Θεοδόχου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Βατάτζη Διδυμοτείχου.

Από σχετικό δελτίο τύπου


Συντάκτης Νewsroom 4 Φεβρουαρίου, 2011 10:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV