Κ. Σιμιτσής: Αλλάζει εταιρία διαχείρισης το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης

Συντάκτης Νewsroom 28 Απριλίου, 2021 17:11

Κ. Σιμιτσής: Αλλάζει εταιρία διαχείρισης το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωστής Σιμιτσής μίλησε σήμερα 28 Απριλίου στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” για το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης και την έλευση του Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Σιμιτσής μίλησε για το πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης, “ένα πρόγραμμα που δυσφημίστηκε από την αρχή” όπως είπε χαρακτηριστικά ενώ ανέπτυξε τα πλεονεκτήματά του προγράμματος εξηγώντας ότι έχει σχεδιαστεί για μικρές επιχειρήσεις και κόσμο που έχει ουσιαστική ανάγκη τα χρήματα απαντώντας παράλληλα σε σχόλια που έχουν γίνει για το πρόγραμμα. Όταν η Περιφέρεια ξεπέρασε τις πρώτες αντιδράσεις, εξήγησε “θέλησαν κάποιοι να κάνουν διοικητικές μεταβολές. Κρίμα που αυτοί οι κάποιοι ήταν οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων γιατί αυτές οι διοικητικές μεταβολές πλήττουν τα μέλη των Επιμελητηρίων” ανέφερε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για την καθυστέρηση εξήγησε ότι στην προσπάθειά του να παρέμβει πυροσβεστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης, διαπίστωσε το πρόβλημα και πλέον η διαχείριση των προγραμμάτων θα ανατεθεί σε μία άλλη επιχείρηση εκτός των ορίων της Περιφέρειας που είναι ομόλογη της ΔΕΣΜ-ΟΣ. Πάνω από 150 εκατομμύρια είναι στον αέρα από διάφορα άλλα προγράμματα λόγω των προβλημάτων της ΔΕΣΜ-ΟΣ εξήγησε επιπρόσθετα ο κ. Σιμιτσής ενώ ανέφερε πως μόνο ένας υπάλληλος από πλευράς Επιμελητηρίων βρέθηκε στην συνάντηση με τον Υπουργό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης εξήγησε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά στάδια που εκκρεμούν καθότι περισσότερες από 23.000 αιτήσεις είχαν κατατεθεί για το πρόγραμμα πριν λίγο καιρό μιλώντας παράλληλα για συμπεριφορές που εμποδίζουν τις διαδικασίες η οποία έχει ως αποτέλεσμα να βλάπτονται οι επιχειρηματίες.


Μιλώντας για τις εξελίξεις για το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια και για την κατασκευή του αγωγού ο κ. Σιμιτσής ανέφερε ότι ιδανικό είναι να γίνει στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο ώστε να συντονιστούν οι αρμόδιες αρχές και ιδανικά να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.


Συντάκτης Νewsroom 28 Απριλίου, 2021 17:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV