Κ. Μπατζελή: Οι αγρότες πρέπει να παραμείνουν στην ύπαιθρο

Συντάκτης news 20 Ιουλίου, 2010 07:53

Να παραμείνουν στην ύπαιθρο και να συνεχίσουν να παράγουν, κάλεσε τους αγρότες της περιοχής του Νομού Έβρου, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, από τις Φέρες, όπου μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο τοπικός Σύλλογος Αγροτών. «Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι μεγάλων αλλαγών στην ΚΑΠ και πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε στοίχημα ότι θα συνεχίσουμε να παράγουμε και να παραμείνουμε ενεργοί αγρότες στην αγροτική οικονομία», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός.

Αναφερόμενη στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, η κ. Μπατζελή τόνισε ότι το κράτος δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να συμμετέχουν και σε άλλες δραστηριότητες, όπως είναι ο αγροτοτουρισμός, για να συμπληρώνουν το εισόδημα τους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εάν π.χ. προχωρήσουν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, θα σταματήσουν να παράγουν τρόφιμα.


Η υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξη, ως προς την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, λέγοντας ότι «από τον Σεπτέμβριο αρχίζουμε πλέον να μιλάμε για ανάπτυξη, με το άνοιγμα του ΕΣΠΑ, αλλά και την αποκέντρωση».

Σε ό,τι αφορά τον ΕΛΓΑ, η κ. Μπατζελή τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια διάσωσής του, καθώς κινδυνεύει να βουλιάξει από τα χρέη, που αγγίζουν τα 4 δισ. Στόχος του υπουργείου είναι ο ΕΛΓΑ εκτός από το να καταγράφει τις ζημιές με σαφήνεια και διαφάνεια, να έχει και τη δυνατότητα να ασφαλίζει εισοδήματα.

Νωρίτερα η κ. Μπατζελή σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου ΠΑΣΟΚ, μίλησε για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροτών, ανακοινώνοντας ότι την Παρασκευή πληρώθηκαν οι δικαιούχοι των εξισωτικών αποζημιώσεων του 2008 και δεσμεύτηκε το αργότερο σε 20 μέρες να πληρωθούν και αυτές του 2009.

Σήμερα το μεσημέρι, η κ. Μπατζελή η οποία συνοδεύεται από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θεόδωρο Σαρρή, τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Μόσχο Κορασίδη, και τον διευθυντή του γραφείου του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Λάζαρο Κιωκάκη, αναχωρεί για τη Σαμοθράκη, όπου το βράδυ θα μιλήσει στο 12ο Θερινό Οικολογικό Πανεπιστήμιο, που διοργανώνει το Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών σε συνεργασία με τον δήμο Σαμοθράκης.

ΑΠΕ


Συντάκτης news 20 Ιουλίου, 2010 07:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV