Κ. Βενετίδης για κακοκαιρία: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία στον Έβρο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Φεβρουαρίου, 2022 14:33

Κ. Βενετίδης για κακοκαιρία: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία στον Έβρο

Επί ποδός για τυχόν ακραία φαινόμενα που θα φέρει η καινούργια κακοκαιρία στον Έβρο είναι η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ενώ παράλληλα εφίσταται η προσοχή των πολιτών όσο είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο τις επόμενες ώρες.

Για το θέμα μίλησε σήμερα στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Βενετίδης. Όπως εξήγησε εχθές πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας όπου συμμετείχαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς ενώ εδώ και δύο μέρες οι αρχές ενημερώθηκαν για την έλευση της κακοκαιρίας. Ο κ. Βενετίδης ανέφερε πως από χθες το βράδυ μετά τις 12:00 υπήρχε έντονη χιονόπτωση κυρίως στην περιοχή του Τριγώνου όπου ενεργούσαν όλο το βράδυ τα μηχανήματα της Π.Ε. Έβρου και συνεχίζεται και σήμερα η επιφυλακή. “Είμαστε έτοιμοι για ό,τι ενδεχόμενο, είτε είναι χιόνι είτε είναι έντονη βροχόπτωση, γιατί τα φαινόμενα αλλάζουν κατά διαστήματα” τόνισε ο κ. Βενετίδης εφιστώντας παράλληλα την προσοχή των κατοίκων ιδιαίτερα στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως αύριο το μεσημέρι, ενώ χιονοπτώσεις από εχθές σημειώθηκαν, εκτός από το Τρίγωνο, και σε περιοχές του παλαιού Δήμου Μεταξάδων, κυρίως σε χωριά με υψόμετρο.


Τέλος μέχρι και σήμερα τις μεσημεριανές ώρες δεν υπήρχε κάποια δυσχέρεια στην κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του αποκεντρωμένου τμήματος Ορεστιάδος, η κ. Λυμπερίδου έκανε μία αυτοψία από σήμερα το πρωί σε όλο το οδικό δίκτυο και δεν σημειώθηκαν προβλήματα, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε επιφύλακη για τυχόν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας ανέφερε ο κ. Βενετίδης και έκλεισε ξανά με την παράκληση να παραμείνουν ιδιαίτερα προσεκτικοί οι πολίτες.

Δείτε τις οδηγίες προστασίας για τα καιρικά φαινόμενα που γνωστοποίησε σήμερα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ΕΔΩ


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Φεβρουαρίου, 2022 14:33

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV