Κ. Αλεξανδρής: “Ο φράχτης εμποδίζει αντιπλημμυρικό έργο – Καμία παρέμβαση αποκατάστασης και θωράκισης για πλημμύρες στον Έβρο από την ΠΑΜΘ”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 21 Σεπτεμβρίου, 2021 15:45

Κ. Αλεξανδρής: “Ο φράχτης εμποδίζει αντιπλημμυρικό έργο – Καμία παρέμβαση αποκατάστασης και θωράκισης για πλημμύρες στον Έβρο από την ΠΑΜΘ”

Για την δημιουργία μέρους του φράκτη των συνόρων του Έβρου εμποδίζοντας αντιπλημμυρικό έργο και συγκεκριμένα την ιρλανδική διάβαση Μελισσοκομείου, θέμα που ανέδειξε ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, μίλησε σήμερα στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Αλεξανδρής

Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξανδρής το συγκεκριμένο αντιπλημμυρικό έργο μετράει 5 χρόνια και έχει σώσει την περιοχή του νοτίου Έβρου από πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού. Το μεγαλύτερο μέρος της ιρλανδικής διάβασης λειτουργεί ως υπερχειλιστής του ποταμού και έγινε με μελέτη της Περιφέρειας, κόστισε 800.000 ευρώ και λειτούργησε άψογα, τόνισε ο κ. Αλεξανδρής. Όπως εξήγησε παρότι τόνισαν και επέστησαν την προσοχή για το έργο όσο κατασκευαζόταν μέρος του φράχτη, διαπίστωσαν ότι η κατασκευή του φράχτη εμποδίζει την αντιπλημμυρική λειτουργία της ιρλανδικής διάβασης. Με παρέμβαση του συλλόγου πλέον σταμάτησε η κατασκευή του φράχτη σε αυτό το κομμάτι και ξανακαταθέτουν πρόταση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε να εξευρεθεί κάποια λύση.

“Η Περιφέρεια δεν πραγματοποίησε καμία παρέμβαση αποκατάστασης και θωράκισης από τις πλημμύρες και δεν απορρόφησε τα 9 εκ. ευρώ που δόθηκαν από την Κυβέρνηση”


Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κατήγγειλε πως καμία απολύτως παρέμβαση, κανένα αντιπλημμυρικό έργο ή έργο προστασίας από τις πλημμύρες δεν έχει γίνει στο νότιο τμήμα του Έβρου όλη την καλοκαιρινή περίοδο ώστε να είναι προετοιμασμένος ο νομός για πιθανές πλημμύρες τον χειμώνα που έρχεται. “Από την περσινή περίοδο έχει μείνει ο χείμαρρος της Μανθείας, όλες οι τομές είναι ανοιχτές και δεν έχει καθαριστεί ο χείμαρρος, δεν ΄’εχουν φύγει τα εμπόδια δεν έχει καθαριστεί η παλιά κοίτη, δεν έχει γίνει κανένα από τα αντιπλημμυρικά έργα εδώ στην περιοχή, το ίδιο από όσο έχω μάθει και στα Λουτρά, το ίδιο από όσο έχω μάθει και στην Άνθεια, το ίδιο από όσο έχω μάθει και στο Διδυμότειχο, και στο Τυχερό υπάρχουν θέματα” εξήγησε ο κ. Αλεξανδρής. Παράλληλα ανέφερε πως έχοντας μιλήσει ο ίδιος με τους βουλευτές για το ζήτημα, του απάντησαν πως από το Υπουργείο Οικονομίας έχουν δοθεί 9 εκατομμύρια ευρώ από τα 24-25 περίπου που χρειάζονται για την αποκατάσταση των περσινών πλημμυρών τα οποία δεν απορροφήθηκαν από πλευράς Περιφέρειας, που είναι αρμόδια για το ζήτημα.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 21 Σεπτεμβρίου, 2021 15:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV