“Κυρίλλειο” λέγεται πλέον το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 26 Οκτωβρίου, 2010 10:57

“Κυρίλλειο” λέγεται πλέον το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Ορεστιάδας

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, 25 Οκτωβρίου, η τελετή μετονομασίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ορεστιάδας. Το ιστορικό αυτό Σχολείο της πόλης πλέον θα φέρει το όνομα του Αγίου Κυρίλλου του ΣΤ΄ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Αδριανουπολίτου.


Με την ευκαιρία αυτή τελέστηκε Δοξολογία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος στην ομιλία του επεσήμανε ότι είναι χρέος της Νέας Ορεστιάδας να τιμήσει τον Ιερομάρτυρα και Εθνομάρτυρα Άγιο Κύριλλο, μιας και είναι η συνέχεια της Αδριανουπόλεως, στην οποία ο Άγιος γεννήθηκε και αξιώθηκε του μαρτυρικού στεφάνου.

Στη συνέχεια μίλησαν ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γ. Ριζιώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Δ. Κιηγμάς και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Δ. Μουζάς. Η τελετή έκλεισε με την χορωδία του Σχολείου η οποία έψαλλε τον ύμνο του Αγ. Κυρίλλου.

Η Ιερά Μητρόπολη προσέφερε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ορεστιάδος – Κυρίλλειο, αγιογραφημένη εικόνα του προστάτη τους Αγίου Κυρίλλου.


Συντάκτης Νewsroom 26 Οκτωβρίου, 2010 10:57

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV