Κουταβάκια εγκαταλελειμμένα… πεθαίνουν

Συντάκτης Νewsroom 24 Νοεμβρίου, 2011 09:38

(εικόνα από αρχείο)

Κάποιος έχει αφήσει στο κυνοκομείο της Ορεστιάδας τέσσερα κουτάβια τα οποία βρήκαμε μέσα σε ένα χαρτόκουτο. Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε αυτόν που το έκανε και επιθυμούμε να γνωρίζει, ότι τα κουτάβια αυτά δεν πρόκειται να επιβιώσουν χωρίς φροντίδα και σε μερικές μέρες θα πεθάνουν όλα. Αν θέλει πραγματικά να τα βοηθήσει ας φέρει και την μάνα τους για να τα φροντίζει.


Με αυτήν του την ενέργεια αισθάνεται προφανώς ότι έκανε κάτι καλό και ότι μπορεί να έχει την συνείδησή του ήσυχη, αλλά αυτό είναι λάθος. Χώρισε τα μωρά από την μάνα τους, κάτι που και από μόνο του δεν μπορεί να είναι θεμιτό, και δεύτερον, τα καταδίκασε σε θάνατο αφού έμειναν χωρίς φροντίδα. Για την έλλειψη φροντίδας και για τον θάνατό τους, θα θέλαμε να γνωρίζει ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου ο ίδιος και κανείς άλλος.

Για άλλη μια φορά θα πούμε ότι η στείρωση είναι μια ανώδυνη για το ζώο παρέμβαση, και βοηθάει στην παύση των απάνθρωπων επώδυνων επαναλαμβανόμενων παρεμβάσεων, όπως είναι η απομάκρυνση των μωρών από την μάνα τους, και η καταδίκη τους σε θάνατο που πολλές φορές είναι επώδυνος.

Για άλλη μια φορά θα πούμε, ότι σκοπός μας δεν είναι να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας να επιλέγουν τα σκυλιά της αρεσκείας τους και να τους απαλλάσσουμε από τα περισσεύματά τους.

Θα πούμε επίσης, ότι σκοπός μας δεν είναι να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των άλλων και να τους αποφορτίζουμε από τις αμαρτίες τους, ούτε να τους βοηθάμε να κλείνουν τα μάτια μπροστά στις πράξεις τους.

Το αντίθετο μάλιστα: η επιθυμία μας είναι να σταθούν μπροστά σ αυτές και να τις κοιτάξουν κατάματα.

Ευχαριστούμε

 

Ζωοφιλική Ομάδα Ορεστιάδας

Για επικοινωνία στο τηλ 6973648350

 


Συντάκτης Νewsroom 24 Νοεμβρίου, 2011 09:38

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV