Κορονοϊός Ελλάδα: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Συντάκτης Νewsroom 3 Αυγούστου, 2020 13:04

Κορονοϊός Ελλάδα: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει νέα μέτρα, ώστε να μπει «φρένο» στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Έτσι, γίνεται υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε η πρόταση να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους στα πλοία και έγινε αποδεκτή.


Πλέον στα πλοία της ακτοπλοΐας αυξάνεται το πρωτόκολλο της πληρότητας στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες, ενώ διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό.

Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων υπάρχει δυνατότητα να μένουν μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.

Εξάλλου, στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως το τριήμερο του 15 Αυγούστου είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ στην τηλεδιάσκεψη ειπώθηκε ότι από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε όλοι μαζί και τον τρόπο που θα αντιδρά η οργανωμένη πολιτεία θα έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα.

Ειδική αναφορά έγινε στις ευπαθείς ομάδες, τις οποίες «πρέπει να προστατεύσουμε και χρειάζεται να εργαστούμε όλοι μαζί κρατική μηχανή-δήμοι περιφέρειες-πολίτες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε απ’ τους εμπλεκόμενους να συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε να τηρηθούν αυστηρά τα υπάρχοντα μέτρα, για να μην βγουν άλλα σκληρότερα από το συρτάρι και να αφυπνίσουν την κοινωνία, που φαίνεται ότι έχει βάλει στην άκρη τα περιοριστικά μέτρα.

Ο πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ ξεκαθάρισε ότι από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε όλοι κι από τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδρά η οργανωμένη πολιτεία θα υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πρότεινε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους στα πλοία, μιας κι αυξήθηκε και η πληρότητα των πλοίων, θέση που έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Εξάλλου, με αφορμή τα απανωτά κρούσματα συνωστισμού, εξετάζεται η επιβολή ωραρίου λειτουργίας έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα στα κέντρα διασκέδασης κι ενδεχομένως και σε χώρους εστίασης.

Στο τραπέζι βρίσκονται και σκληρότερα μέτρα, αν και δεν χρειάζεται να επιβληθούν ακόμα, όπως τα sms στο 13033 για την μετακίνηση των πολιτών, κάτι που επιβεβαίωσε κι ο λοιμωξιολόγος κ. Σύψας καθώς και τοπικά lockdown.

Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί προβληματισμός για τις βόρειες πύλες εισόδου της χώρας και δη στα σύνορα με την Αλβανία (μεθοριακός σταθμός Κακαβιάς) κι αναμένεται να να ενταθούν οι ήδη αυστηροί έλεγχοι.

Δεν αποκλείεται, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, να υπάρξει νέο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού στην κατεύθυνση της αφύπνισης των πολιτών και της υπενθύμισης της ατομικής ευθύνης.

Οπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, οι τηλεδιασκέψεις τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, ενώ ενημέρωση θα υπάρξει κι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.


Συντάκτης Νewsroom 3 Αυγούστου, 2020 13:04

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV