Κλείνει και το Δημοτικό Ωδείο της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ.Ο.;

Συντάκτης Νewsroom 29 Νοεμβρίου, 2012 22:42

Κλείνει και το Δημοτικό Ωδείο της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ.Ο.;

Κι ενώ τις τελευταίες ημέρες γίνεται πολύς λόγος για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου της Ορεστιάδας για διάστημα τριών μηνών λόγω έλλειψης κονδυλίων για την θέρμανση του, σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλείσιμο και του Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας, το οποίο πρωταγωνιστεί από το 1996 στην πολιτιστική ζωήτης περιοχής.


Ήδη φέτος η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου, αλλά και των άλλων καλλιτεχνικών τμημάτων της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ.Ο. άργησαν χαρακτηριστικά να ξεκινήσουν εξαιτίας καθυστερήσεων στις προσλήψεις του διδακτικού προσωπικού, οφειλόμενες στα γραφειοκρατικά γρανάζια του νέου συστήματος, όπως χαρακτηριστικά έλεγε τότε η Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ.Ο. κα Αριάδνη-Δήμητρα Ροροπούλου.

Μόλις πριν από δυο εβδομάδες ξεκίνησαν τα μαθήματα και χθες ανακοινώθηκε στους σπουδαστές, οι οποίοι πραγματοποίησαν από καιρό την εγγραφή τους, ότι το Ωδείο δεν θα λειτουργήσει χωρίς να διευκρινιστούν οι ακριβείς λόγοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σπουδαστές, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από καιρό σπουδές πάνω στη μουσική, να μένουν “ξεκρέμαστοι”  δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο Ωδείο στην περιοχή.

Η διοίκηση της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ.Ο. επικαλούμενη την οικονομική κρίση, πρότεινε στους διδάσκοντες να εργαστούν εθελοντικά, κάτι το οποίο θεωρείται απίθανο να συμβεί και θα έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καθηγητές για να διδάξουν.

Ας ευχηθούμε να βρεθεί άμεσα κάποια λύση για το Ωδείο, το οποίο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό καθώς αποτελεί ένα κέντρο πολιτισμού όντας το φυτώριο νέων καλλιτεχνών και φυσικά οι διδάσκοντες να εργαστούν κανονικά κι όχι εθελοντικά.


Συντάκτης Νewsroom 29 Νοεμβρίου, 2012 22:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV