Κλείδωσε η υποψηφιότητα Γαλάνη. Οι λεπτομέρειες… παρακάτω !

Συντάκτης Νewsroom 18 Σεπτεμβρίου, 2010 23:04

Οι πολύωρες διαβουλεύσεις μέσω κινητών τηλεφώνων έληξαν μετά από την άνωθεν «κατευναστική» εισήγηση, για την υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη Έβρου που θα υποστηριχτεί από το ΠαΣοΚ. Θα είναι ο στρατηγός ε.α. Αθανάσιος Γαλάνης ο οποίος κατάγεται από την Ιτέα.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι βασικοί υποψήφιοι ήταν οι κ.κ. Ούστογλου, Πετριτζίκης, και Θεοδώρου. Τα ονόματά τους, κυρίως αυτό του Χρήστου Πετριτζίκη, «έπαιζαν» μέχρι το απόγευμα της Κυριακής.
Οι τοπικοί «παράγοντες», θα υποδεχτούν την υποψηφιότητα με θέρμη (δημοσίως τουλάχιστον) μόλις γίνει η ανακοίνωση του ονόματος, πιθανότατα σε λίγες ώρες.
Πέρα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων και τις ενδεχόμενες αντιδράσεις, οφείλουμε να σημειώσουμε τα εξής δεδομένα τα οποία μάθαμε σε ένα «γύρο» τηλεφωνικής έρευνας…
Ο κύριος Γαλάνης ουδέποτε είχε εμπλοκή με κομματικές πολιτικές θέσεις, ούτε έχει εκτεθεί στο παρελθόν σε εκλογές ως υποψήφιος στην τοπική ή νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Το μόνο «πολιτικό» πόστο, εάν μπορεί να θεωρηθεί έτσι, ήταν η ολιγόχρονη θητεία του στην Αναπτυξιακή εταιρεία της νομαρχίας Έβρου.
Όσοι τον γνωρίζουν επιβεβαιώνουν ότι διαθέτει ευρεία αντίληψη της πραγματικότητας και των αναγκών της περιοχής, ευρύτερα της Θράκης. Είναι οργανωτικός, διαθέτει διοικητικές ικανότητες, είναι ιδιαίτερα κοινωνικός και αγαπητός και το σπουδαιότερο, δεν δεσμεύεται από κομματικές «συμφωνίες» και παρωπίδες.
Τον χαρακτηρίζουν υπερκομματικό, ευφυή, φιλότιμο, εργασιομανή και ειλικρινή άνθρωπο. Είναι «ο άνθρωπος τον οποίο θα ανακαλύψει η πολιτική» λένε, με δεδομένο ότι μπορεί να εκφράσει απόλυτα το νέο μοντέλο διοίκησης και ανάπτυξης που προωθεί η κυβέρνηση.
Τέλος και όσον αφορά τα «τυπικά» προσόντα, το βιογραφικό του Αθανάσιου Γαλάνη υπερέχει με διαφορά έναντι των άλλων υποψηφίων.
Η κρίσιμη αναμέτρηση λοιπόν, στις περιφερειακές εκλογές στον Έβρο για την εκλογή του αντιπεριφερειάρχη, θα είναι μεταξύ των Πέτροβιτς και Γαλάνη. Οι δυό τους παρεμπιπτόντως, είναι και πολύ καλοί φίλοι…


Συντάκτης Νewsroom 18 Σεπτεμβρίου, 2010 23:04

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV